Ingezonden persbericht

Renger opnieuw frontrunner in Hockenheim

Renger van der Zande is in de eerste race op Hockenheim als tweede aan de finish gekomen. De Nijmegenaar kwam slecht weg vanaf pole-position en probeerde vervolgens op alle mogelijke manieren raceleider Ericsson voorbij te gaan, maar tevergeefs. Voor de race van zondag staat Renger opnieuw op de eerste rij.

De kwalificatie voor race 2 werd verreden op een opdrogende baan, waardoor het zaak was om de snelste ronde zo laat mogelijk te rijden. Renger leek op weg naar zijn tweede pole, maar zag teamgenoot Walter Grübmuller net ietsje sneller gaan. De race vond plaats op een droge baan, maar bij de start liet Renger de Mercedes-motor bijna afslaan. "Ik had niet verwacht dat ik zo veel grip zou hebben", verklaarde hij achteraf. "De motor sloeg even af, maar omdat de auto al rolde pakte hij direct weer op en kon ik alsnog door. Ik behield de tweede plaats gelukkig nog wel."

"Vervolgens ben ik achter Ericsson aan gegaan en hoewel ik duidelijk sneller was, kon ik er niet voorbij. Hij verdedigde gewoon heel erg goed en hield alle gaten dicht. Ik ben zelfs een paar keer over het gras gegaan, maar helaas. Het is jammer dat ik niet gewonnen heb, maar pole, de snelste ronde en deze tweede plaats leveren flink wat punten op."

Copyright foto: Insight F1
Download hi-res image:
http://pr.jhedmedia.com/data/images/hi-res/e755fb5bd6ca.jpg



Ingezonden persbericht