Nederlandse Kano Bond


20 februari 2009

Haagse stadsparkentocht
Zondag 7 juni 2009

Kanovereniging De Windhappers viert dit jaar haar 50 jarig bestaan dus de hoogste tijd om opnieuw¸ en met een feestelijke tintje¸ de leuke afwisselende Haagse stadsparkentocht te organiseren voor zowel canadees- en kajakvaarders.

Den Haag staat bekend als een mooie stad achter de duinen. Maar Den Haag heeft nog veel meer te bieden zoals mooie parken¸ duinbossen¸ grachten¸ waterpartijen en oude gebouwen in het centrum.

De tocht vertrekt vanaf het hoofdkantoor van de ANWB. We varen eerst langs het Haagse Bos en Arendsdorp naar de waterpartij in de Scheveningse Bosjes en daarbij gelegen Rosarium in het Westbroekpark voor de lunch. Daarna varen we langs Madurodam terug naar het Malieveld en vervolgens varen we door een paar korte Haagse grachten. Hier zie je Den Haag op zn mooist en wordt de tocht gesplitst voor de korte- en lange tochtvaarders. De lange tocht maakt een rondje door de Haagse grachten.

De beide tochten komen weer uit bij het Malieveld en de tocht gaat verder naar het mooie Landgoed Clingendael waar bij de theeschenkerij kan worden uitgestapt. Hier is er gelegenheid om de bekende Japanse tuin te bezoeken.
Na de rustpauze is het nog maar een klein stukje varen naar het ANWB- parkeerterrein waar de tocht zal eindigen.

Informatie:
Vertrektijd vanaf de ANWB: 10:30 uur
Lengte korte tocht: 14 km.
Lengte lange tocht: 20 km.
Deelnamekosten 3¸50 per persoon. Hiervoor ontvangt de deelnemer een kleine attentie.

Organisatie en inlichtingen:
Kees van der Meij tel. 070-4042084
Jacques van der Toorn tel. 070-3684654 / 06-13095138 e-mail: jjmvandertoorn@online.nl

Voor verdere informatie en foto´s van eerdere Haagse stadsparkentochten zie www.windhappers.nl

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright