Gemeente Voorschoten

in Historisch Museum Voorschoten

7 juni Zondagmiddaglezing in Historisch Museum Voorschoten

historisch museum Zondagmiddaglezing `Het openbaar vervoer in vele varianten''

Openbaar vervoer is een begrip over de hele wereld. Het komt in vele vormen voor. Onder de titel `Het openbaar vervoer in vele varianten' neemt Karel Hoorn u mee op een wereldreis. Karel Hoorn combineert zijn persoonlijke interesse in het openbaar vervoer met reizen en fotograferen. Dit levert interessante verhalen op die hij graag deelt met de toehoorder. De lezing wordt gehouden in het kader van onze tentoonstelling `De Blauwe Tram, halte Voorschoten' en is op 7 juni 2009. Begintijd: 14.00 uur. De toegangsprijs voor de lezing is EUR 1,- en gratis voor Vrienden van het museum. Na afloop van de lezing is er gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken. Het museum is geopend op vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. Het Historisch Museum Voorschoten is gevestigd aan de Voorstraat 17. Karel Hoorn neemt het publiek tijdens zijn lezing mee op een reis door de wereld. Hij laat verschillende vormen van openbaar vervoer zien en vertelt erover op zijn eigen, aanstekelijke wijze. De getoonde foto's komen uit de collectie die Karel Hoorn de afgelopen 50 jaar heeft opgebouwd en zijn in onze ogen soms verbazingwekkend of humoristisch, maar altijd interessant. Op zijn (verre) reizen maakte Karel Hoorn zelf ook vele foto's en aanschouwde de soms opmerkelijke situaties van het openbaar vervoer ter plaatse met eigen ogen.

De tentoonstelling `De Blauwe Tram, halte Voorschoten' loopt t/m 12 juli 2009. Het museum is geopend op vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. Het museum is gevestigd aan de Voorstraat 17 te Voorschoten. Meer en actuele informatie over het museum is te vinden op: http://www.historischmuseumvoorschoten.nl/

De Stichting Historisch Museum Voorschoten is een stichting zonder winstoogmerk met als doel het historisch erfgoed van de gemeente Voorschoten voor het nageslacht te bewaren en voor geĂŻnteresseerden tentoon te stellen. De stichting heeft hiervoor het Historisch Museum Voorschoten opgericht. De stichting steunt op vrijwilligers, vrijwillige bijdragen (Vrienden van het HMV) en donateurs.
* 3 juni 2009