Gemeente Beek


Ronde van Limburg finisht in Beek

Beek, 3 juni 2009

De Ronde van Limburg, Limburgs oudste wielerklassieker, keert weer terug in Beek. De 60ste editie op zondag 7 juni 2009 zal na een grote lus door het Zuid-Limburgse Heuvelland een viertal lokale ronden afleggen door de gemeenten Meerssen, Stein en Beek. Gedurende elk van deze ronden zullen de renners de Snijdersberg, de Maasberg en de Adsteeg moeten bedwingen. Om circa 17.00 uur wordt de finish bovenop de Adsteeg in Beek verwacht.

Deze 60e Ronde van Limburg kent een zeer sterk deelnemersveld. Rabobank zal naast Theo Bos ook met Jetse Bol aan de start verschijnen. Bol werd zondag 24 mei nog gehuldigd als winnaar van Olympia's Tour. Cycling team Van Vliet maakt met Joost van Leijen en Bram Schmitz ook kans op de eindoverwinning bovenop de Adsteeg. Andere toppers die aan de start verschijnen zijn Ivo Kusters, Thijs Al, Jeroen Boelen en Robin Chaigneau.

Bekeken zal worden of het parkoers van de lokale ronden door de gemeenten Meerssen, Stein en Beek ook het parkoers kan zijn voor de NK's Wielrennen in 2010 en 2013 die, mits de gemeenteraden instemmen, zullen worden georganiseerd door deze drie gemeenten.

Over de Adsteeg

De Adsteeg in Beek, de weg die het centrum van Beek met het buitengebied verbindt, is voor wielerliefhebbers in het gehele land een bijzondere finishplek met historie. Zo vonden in het verleden hier de Nederlandse kampioenschappen plaats. De Adsteeg is nog altijd een geliefde fietsplek die in alle grote rondes van Zuid-Limburg wel een plaatsje heeft. Voor het eerst sinds jaren fungeert de Adsteeg weer als scherprechter. Dit jaar zal de Adsteeg, behalve in de Ronde van Limburg, ook voorkomen in een aantal andere belangrijke wielerwedstrijden, namelijk Limburgs Mooiste, de Ster Elektrotoer, de ENECO Tour en La Vuelta.