Ingezonden persbericht

SEKS EN DRUGS IN DE ZON: DE SPUITEN EN SLIKKEN ZOMERTOUR 2009 KOMT ER AAN

Het wordt heet deze zomer, want Spuiten en Slikken gaat weer on tour! Filemon Wesselink, Nicolette Kluijver en Zarayda Groenhart maken er een summer of love van met de Spuiten en Slikken Zomertour. Van festival tot hockeyfeest, van jeugdhotel tot strandtent, acht weken lang struinen de drie BNN-presentatoren langs verschillende hotspots. Daar peilen ze hoe jongeren seks en drugs beleven tijdens hun vakantie. De Spuiten en Slikken Zomertour is te zien vanaf zondag 7 juni om 22.40 uur bij BNN op 3.

Filemon ontvangt samen met een BN-er de meest uiteenlopende gasten aan de Spuiten en Slikken-tafel en neemt met hen de zomerse seks- en drugsbeleving door. Zarayda neemt de keiharde actualiteit voor haar rekening in haar eigen seks- en drugsjournaal. En Nicolette duikt midden in de feestende massa's om live verslag te doen van het onversneden festivalgevoel. Maar er is ook praktische informatie, bijvoorbeeld over de regels en wetten over drugs in het buitenland. Want welke straf staat er op bezit van XTC in Frankrijk? En wordt cannabis werkelijk gedoogd in Llorret de Mar?

De locaties die het Spuiten en Slikken-team aandoet, variëren van het vrouwenfestival Flirtation tot aan de TT in Assen. In de eerste aflevering bezoeken Filemon, Nicolette en Zarayda het Free You Mind festival. Elk jaar kijken duizenden festivalgangers uit naar dit feest: de start van het festivalseizoen aan de oevers van de Rijn in Arnhem.

De Spuiten en Slikken Zomertour, vanaf zondag 7 juni om 22.40 uur bij BNN op 3.