Landschap Noord-Holland

Heiloo, 29 mei 2009

Blauwborsten en karekieten horen en zien langs het Waardkanaal
Eerste wandelexcursie op zondagochtend 7 juni

Zondag 7 juni van 9.30 tot ca. 13.00 uur gaan we op ons gemak een wandeling van ca. 5 kilometer maken naar een jong natuurgebied waar al veel te zien is. We vertrekken vanuit Kolhorn en nodigen u uit om mee te gaan.

Langs de dijk van het Waardkanaal heeft Landschap Noord-Holland drassige plekken gemaakt waardoor er variatie in flora en fauna is ontstaan. De gids van Landschap Noord-Holland heet u van harte welkom in de natuur dichtbij! We hopen rietzangers, karekieten, libellen en mooie vogels als blauwborst en baardmannetjes te horen en te zien.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar
¤ 2,50. Wij raden u aan stevig schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen.
We verzamelen om 9.30 uur bij het v.d. Stergemaal. Neem op de Waarderpolderhoofdweg bij boerderij Waterloo de Molensloot. Dit is ten noorden van Kolhorn.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.

Noot voor redacties