Ingezonden persbericht


Persbericht

-----------------------



Rosé aan Zee 2009: Rosé is here to stay!

Zondag 7 juni 2009 houdt wijntijdschrift Perswijn voor de zevende maal het grote roséfestival 'Rosé aan Zee'. Vorig jaar waren twintig importeurs vertegenwoordigd met meer dan honderd verschillende rosé's. Meer dan driehonderd liefhebbers proefden, dronken en aten op het Zandvoortse strand bij Mango's Beachclub.

Rosé is duidelijk geen hype meer, maar heeft zich een vast plaats verworven. In de zomer drinken we nog meer rosé. Dit jaar gaat de consument op zoek naar een eigen rosé, een rosé die het best bij de persoon past. Keuze genoeg, want er zijn zoveel verschillende soorten rosé! Een mooie zomer betekent een verdere groei van de consumptie van kwaliteitsrosé. Maar ook buiten de zomer blijkt rosé een goede begeleider van veel gerechten. Rosé is nu voor jong en oud, voor man en vrouw.

Kies je favoriete rosé
Tijdens het evenement houdt Perswijn een roséwedstrijd, waarbij het aanwezige publiek zijn favoriete rosé kan kiezen. Alle deelnemende rosé's zijn per gebied of land op de tafels gerangschikt. Aan het einde van de dag wordt de winnende rosé bekend gemaakt.

Datum: zondag 7 juni 2009
Locatie: Mango's Beachclub, Boulevard Barnard 15 in Zandvoort (www.mangosbeachbar.com)
Programma: 16.00 - 18.00 uur, twee uur proeven en genieten 18.00 uur - 20.00 uur luxe barbecue met live muziek Vanaf 20.00 uur live muziek (con00 uur live muziek (consumpties voor eigen rekening) Prijs: E 45,-
Meer informatie: www.wijnpers.nl/raz (ook voor kaartverkoop)

In Mango's Beachclub kan - als het weer het toelaat - buiten geproefd en gegeten worden. De proevers zullen constateren dat de kwaliteit van rosé is de afgelopen jaren fors is gestegen. De Franse rosé's op de proeverij hebben geduchte concurrentie uit Zuid Afrika, Spanje, Italië en andere landen. Ieder kan zijn eigen stijl kiezen.

Perswijn
'Rosé aan Zee' wordt georganiseerd door uitgeverij De Wijnpers, verantwoordelijk voor wijntijdschrift PersWijn. PersWijn is met een oplage van 12.000 en meer dan 25.000 lezers het grootste wijntijdschrift van de Benelux.


---

Voor de pers,