Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT
Villa Augustus, Dordrecht, 26 mei 2009

JUNI IN AUGUSTUS: KUIEREN EN KARREN MET BIJZONDERE REISLEIDERS

BELEEF DORDRECHT ALS NOOIT TEVOREN

De 'Zomer in Augustus' duurt maar liefst vijf heerlijke maanden lang. Om het fijnste seizoen van het jaar te vieren, organiseert Villa Augustus tot eind september een aantal zomeractiviteiten op het gebied van muziek, literatuur, tuin en natuur. In juni kunnen bezoekers zich onder leiding van verrassende reisleiders te voet en te fiets laten loodsen langs de mooiste locaties op het Eiland van Dordt. Ze ervaren Hollands oudste stad door de ogen van deze bijzondere gidsen en beleven Dordrecht als nooit tevoren.

Je neus in de wind, fietsend over dijken en langs rivieren en ineens sta je middenin een schilderij van Ruysdael, met groen en ruimte zover het oog reikt. En in het hart van de stad, omringd door eeuwenoude pakhuizen, word je plots getrakteerd op een muzikale lofzang op de schitterende havens van Dordrecht. In het kielzog van verschillende theatrale reisleiders en kijkend door hun ogen, beleven deelnemers aan de fiets- en wandeltochten van Villa Augustus Hollands oudste stad en haar schitterende natuur op verrassende wijze.

Spring je met de reisleiders op de pedalen (7 juni), dan bevind je je al snel in de rust en de weidsheid op het eiland. Langs de zuidoostkant van het eiland maakt de fietser kennis met de schitterende natuur van de Biesbosch. Vergezichten over rivieren en weilanden, verborgen plekjes die voor auto's nog steeds ontoegankelijk zijn vormen het adembenemende decor voor de wonderlijke verhalen van de gidsen. De stadswandeling (14 juni) neemt de deelnemers mee naar het kloppend hart van de stad, langs kunst, cultuur, architectuur en geschiedenis. Kuier en kar achter deze bijzondere reisleiders aan en ontdek met hen de hoogtepunten én verborgen schatten van het Eiland van Dordt!

Zondag 7 juni: Polderfietstochten
Zondag 14 juni: Stadswandeltochten
Vertrekpunt: Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht Vertrektijden: 12.00 & 14.00 uur (duur tocht ca. 2,5 uur) Deelname: E10,- p.p. (kinderen tot 12 jaar E 5,-) Picknick: Bestel een overheerlijk gevuld picknickpakketje met producten uit eigen tuin, keuken en bakkerij (2 heerlijk belegde broodjes, oe l. water, biologisch fruit, macademia slice), prijs: E 12,50 p.p. Reserveren: 078-6393111
Meer info: www.villa-augustus.nl

Deelnemers die geen eigen fiets tot hun beschikking hebben kunnen deze huren bij Dordrecht C.S. tel. 078-6356830. Vanaf Villa Augustus op 10 minuten loopafstand of met buslijn 4. Het reserveren van fietsen wordt aanbevolen. Het programma is mogelijk gemaakt door Villa Augustus en de gemeente Dordrecht.

OVERIG ZOMERPROGRAMMA
AUGUSTUS IN AUGUSTUS- LITERAIRE BOOTTOCHTEN: Varen in augustus onder de adem van de grote rivieren; twee literaire boottochten met vier auteurs aan boord. Presentatie Maria Heiden en afternoon-tea aan de wallenkant. Schrijvers 23 augustus: Wouter Klootwijk, Bibi Dumon Tak, Kees Moeliker, Arjan Visser. Schrijvers 30 augustus: Gerbrand Bakker, Wim de Bie, Joyce Roodnat, Annelies Verbeke.

SEPTEMBER IN AUGUSTUS- BERICHTEN UIT DE TUIN: Een serie lezingen in de Limonaia van Villa Augustus over passie, kennis & inspiratie in en uit de tuin. Met cultuurhistoricus Heimerick Tromp (1/9), tuinman Daan van der Have over de moestuin van Villa Augustus (8/9), beplantingsspecialist Jacqueline van der Kloet (15/9) en voedingsjournalist Diny Schouten (22/9).

SEPTEMBER IN AUGUSTUS - STRIJKKWARTETTEN IN DE LIMONAIA

6/9: Jenufa Kwartet: werken van Beethoven en Smetana 13/9: Utrecht String Quartet: werken van Schubert, Tsjaikovsky en Dvorak 20/9: Van Dingstee Kwartet m.m.v. Céleste Zewald (klarinet): werken van Beethoven, Pijper en Brahms 27/9: Ragazze kwartet: werken van Mozart, Glass en Sjostakovitsj

OVERIGE (ZOMER)ACTIVITEITEN: Verrassingen in tuin en restaurant Laat je gedurende de hele Zomer in Augustus verrassen door zingende, dansende en spelende types die op onverwachte momenten en plekken opduiken in de tuin en het restaurant van Villa Augustus.

QUEENS OF THE SECRET GARDEN: Per kwartaal wordt er een schrijver, kok, filosoof, illustrator enz. uitgenodigd om te verblijven in de Giardino Segreto, de geheime kamer van Villa Augustus. Geïnspireerd door Villa Augustus en Dordrecht leveren zij een bijdrage aan een jaarlijks cahier wat in eigen beheer zal worden uitgegeven. Tijdens de zomer is er op www.villa-augstus.nl meer informatie over de activiteiten te vinden. ////EINDE PERSBERICHT////

--------------------------