Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 29 mei 2009

Klassieke lunchconcerten nieuw in programma 2009

Vondelpark Openluchttheater opent seizoen met New Cool Collective

Op zondag 7 juni begint het Vondelpark Openluchttheater het nieuwe seizoen met een concert van New Cool Collective en optredens van o.a. Izaline Calister. Het is de openingsdag van een seizoen dat duurt tot en met 23 augustus. Naast dans, cabaret en muziek is er dit jaar extra aandacht voor klassieke muziek op de zondagmiddag. Het Openluchttheater heeft gastprogrammeurs Lucky Fonz III en (Big Boy) Caprice gevraagd een middag samen te stellen. Op 14 augustus is er een eigen productie te zien in en rond het theater, Ramayana, gebaseerd op het roemruchte Indiase epos.

Na een turbulent jaar waarin het lang onzeker was of het Vondelpark Openluchttheater zou kunnen voortbestaan, is er toch weer een zomer aangebroken met een boordevol programma. Artiesten en publiek lieten duidelijk horen dat het theater open moest blijven en de Gemeenteraad en Stadsdeel Oud-Zuid gaven garanties af voor de komende vier jaar.

Opening
De openingsdag is 7 juni, met concerten van New Cool Collective, Renske Taminiau en Izaline Calister. Het seizoen wordt officieel geopend door Sanne Wallis de Vries. Daarna gaat de programmering wekelijks door tot en met 23 augustus, met op vrijdag dans, op zaterdagmiddag jeugdvoorstellingen, op zaterdagavond cabaret en lichte muziek en op zondag een veelzijdig muzikaal programma, variërend van wereldmuziek tot klassiek en van urban tot Nederlandstalig. Nieuw dit jaar is het klassieke lunchconcert op de zondagmiddag om 12 uur, met optredens van NedPhoGo! Ensemble, Merlijn Twaalfhoven, Leandro Braga met het Red Limo String Quartet en EnAccord.

Lucky Fonz III - gastprogrammeur
Het afgelopen jaar vielen de gastprogramma's goed in de smaak en daarom zijn ook dit jaar bijzondere programmeurs aangetrokken om elk hun stempel op een dag van het Openluchttheater te drukken. Lucky Fonz III is er één van en het is geen verrassing dat hij kiest voor singer/songwriters. (Big Boy) Caprice is de andere gastprogrammeur en hij nodigt hiphop-artiesten uit.

Ramayana - Liefde, list en magische lotgevallen in het Vondelpark

Op 14 augustus organiseert het Vondelpark Openluchttheater een groot spektakel in het park en in het Openluchttheater. Middelpunt is de bewerking van de Ramayana, een Indiaas epos over liefde, jaloezie, strijd en bevrijding, dat al eeuwenlang bekend is in de Aziatische wereld. De aangrijpende voorstelling bestaat uit twee delen. Het eerste stuk speelt zich af in verschillende delen van het park, het tweede gedeelte in het Openluchttheater zelf. Regie: Javier López Piñón

Dans

De dans is altijd sterk vertegenwoordigd in het programma. Op de vrijdagavonden kunnen de bezoekers genieten van voorstellingen van grote gezelschappen als Emio Greco I PC, Scapino Ballet Rotterdam, Dance Works Rotterdam, Bollwerk en Dansgroep Amsterdam. De top van de Nederlandse dans.

Highlights:
vrijdag 12 juni: Dance Works Rotterdam en Dansgroep Amsterdam zaterdag 13 juni: Peter Zegveld
zondag 14 juni: NedPhoGo! Ensemble
vrijdag 19 juni: Emio Greco | PC
zaterdag 20 juni: David Vos
zondag 22 juni: Fernando Lameirinhas
zondag 12 juli: Marike Jager en Johan
zaterdag 4 juli: Ernst van der Pasch
vrijdag 10 juli: Julidans met Phuphuma Love Minus & ACE zondag 19 juli: Duo Sax en Stix
zondag 19 juli: Amsterdams Finest Songwriters met o.a. Storybox en Lucky Fonz III zaterdag 8 augusus: Daniël Arends
zondag 9 augustus: Roosbeef
vrijdag 14 augustus: Ramayana Liefde, list en tragische lotgevallen in het Vondelpark zondag 16 augustus: Acda en de Munnik met Band
vrijdag 21 augustus: Scapino Ballet Rotterdam
zaterdag 22 augustus: Jan Jaap van der Wal
zondag 23 augustus: Boris en Leona

Kijk voor het volledige programma in bijgevoegd attachment of op www.openluchttheater.nl

Stichting Vondelpark Openluchttheater wordt financieel ondersteund door: Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oud-Zuid, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Oud-West, Turing Foundation, Amsterdam Partners, Brand Bierbrouwerij.



Ingezonden persbericht