Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

De (Afrikaander)markt van de toekomst

Hoe kan de traditionele markt een stapje vooruit zetten en uitgroeien tot de markt van de toekomst? Het antwoord wordt 7 juni gegeven op het Afrikaanderplein. Daar staat die zondag een wervelende stadsmarkt met nieuwe producten, diensten, modeshows, optredens, bijzondere verkoopwagens.

De Rotterdamse Afrikaandermarkt is één van de grootste markten van Nederland. Op het Afrikaanderplein staan twee keer per week zo'n 300 kramen met het meest exotische aanbod van de stad. Maar om een gezond bestaansrecht te houden moet de markt meegaan met de tijd. De cultureel-ondernemers van Freehouse hebben daarom een plan ontwikkeld voor de toekomst van de markt: een plek waar meer te koop is dan alleen unieke producten.

Op 6 juni is te zien wat op basis van de bestaande indeling mogelijk is, terwijl er op zondag 7 juni van 11.00 tot 16.30 uur een geheel nieuwe marktopstelling gemaakt wordt. Bestaande kramen worden in samenwerking met marktverkopers opnieuw ingericht of van een bijzondere service voorzien. Meer informatie kunt u terecht op www.freehouse.nl.