Gouden dukaten voor de beste wijnproevers van Nederland


26ste editie Grand Prix Saint-Hubert 7 juni 2007

AMSTERDAM, 20090504 -- De Grand Prix Saint-Hubert, de klassieke en meest prestigieuze blindproefwedstrijd op de Nederlandse wijnkalender sinds 1984, vindt dit jaar plaats op zondag 7 juni . Tijdens de negende editie van het Nederlands Wine & Food Festival in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam maken diverse professionele en amateur-teams zich op om de ultieme uitdaging aan te gaan. Welk team strijkt de titel beste wijnproevers van Nederland op en neemt de gouden dukaten in ontvangst? Er kan individueel of per team worden ingeschreven om deel te nemen aan de blindproefwedstrijd van het jaar.

De 26ste editie van de Grand Prix Saint-Hubert start exact om 10.00 uur en eindigt exact om 12.00 uur. Op het podium in de St. Olofskapel vindt rond 15.00 uur de uitslag en de prijsuitreiking plaats. Traditiegetrouw zijn er drie gouden dukaten voor het winnende team en voor de overige winnaars geldprijzen met een totale waarde van 1000 euro. Na de huldiging worden vanzelfsprekend de blindgeproefde wijnen bekendgemaakt en besproken. De prijzen worden beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor, restaurant en hotelgids GaultMillau Nederland.

Ultieme uitdaging

Een zeldzaam moment waar de echte wijnfanaticus altijd weer naar uitkijkt: een blindgeproefde wijn volledig kunnen plaatsen: druivensoort, appellatie, oogstjaar en producent. De Grand Prix Saint-Hubert, een blindproeverij voor teams van drie personen, biedt wijnliefhebbers (amateurs én professionals) al jaren lang de mogelijkheid dit moment van extase te beleven. Er worden 10 rode wijnen blind geproefd. Vooraf worden 14 herkomstlanden of -gebieden gegeven. Aan elk team de opdracht de 10 wijnen te koppelen aan het juiste gebied of land, en verder zo veel mogelijk details correct aan te vullen: druif, appellatie, jaar, producent. Direct na het inleveren van alle wedstrijdformulieren door alle deelnemende teams worden de wijnen onthuld. Alle teams nemen weer plaats achter de proefglazen en kunnen kijken welke van de tien wijnen en hoeveel informatie ze goed hebben ingevuld. De officiële uitslag wordt later tijdens het Nederlands Wine & Food Festival bekendgemaakt op het podium.

Eregalerij

Tal van bekende Belgische en Nederlandse wijnkenners namen de afgelopen jaren deel aan deze uitdaging van The Wine & Food Association. Vorig jaar won het jonge team van Paul Brasz, Mathijs Hendriks en Dave Beck. Zullen zij hun succes weten te continueren? Of verschijnt wellicht úw naam in de imposante eregalerij waarin onder andere bekende winaars en deelnemers zoals Nico McGough, René Gabriel, Ronald de Groot, Karel de Graaf, Vera Wessels, Paul Op ten Berg, Hugo Van Landeghem (B), Johnny Grootvriendt (B), Cees van Casteren, Louis Janssen, Udo Göebel, Alex Klein, Albert de Jong, Petra de Vries, Gerhard Horstink en Arno Aartsen zijn opgenomen?

Inschrijven/ deelname

Deelname aan de 26ste Grand Prix Saint-Hubert staat open voor horeca en wijnprofessionals, consumenten, studenten, (wijn)verenigingen, proefclubs, opleidingscentra, etc
Inschrijven voor deze blindproefwedstrijd kan individueel en met teams van twee of drie personen.
De deadline voor de inschrijvingen is woensdag 3 juni 2009.
De inschrijfformulieren staan op www.thewinesite.nl.
Tijdens het Nederlands Wine & Food Festival worden tevens de Rosé Wijnen van het Jaar bekendgemaakt en zijn alle finalewijnen uit alle hoofd- en prijscategorieën te proeven.

Gegevens 26ste Grand Prix Saint-Hubert

Datum: zondag 7 juni 2009
Locatie: NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam
Ontvangst: 09.00 uur
Briefing: 09.30
Start: 10.00 (stipt)
Bekendmaken wijnen: 12.00 uur
Prijsuitreiking: 15.00 uur

Meer informatie en de inschrijfformulieren staan op www.thewinesite.nl

Organisatie

The Wine & Food Association is uitgever van GaultMillau|Proefschrift Restaurant- en Hotel Jaargids Nederland, het wijntijdschrift Proefschrift - Wine & Food Professional, De ProefKrant en het magazine Proefschrift JAARGIDS WIJN. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/ uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.