Culturalis Turkse Volksdans Dag


Special guest: Ahmet Demirbag

DEN HAAG, 20090527 -- Op 7 juni organiseert Culturalis vanaf 12.00 uur de Turkse Volksdans Dag, voor volksdansers en volksdansliefhebbers uit de Haagse regio. Speciaal voor deze gelegenheid komt Ahmet Demirbag naar Den Haag. Deze professionele danser uit Istanbul verzorgt deze dag volksdansworkshops voor jong en oud in zalencentrum Opera in Den Haag. Tijdens het Volksdansfeest zijn er diverse Turkse volksdanspresentaties van Haagse bodem en presenteren de workshopdeelnemers wat zij eerder deze dag leerden. Dit alles onder live begeleiding van Turgay Onatli.

De enorme schat aan traditionele en folkloristische dansen uit Turkije staat centraal tijdens de Culturalis Turkse Volksdans Dag op 7 juni. Professioneel danser Ahmet Demirbag uit Istanbul, werkt regelmatig samen met het Internationaal Danstheater in Amsterdam en komt dit keer speciaal voor de Haagse volksdansliefhebbers naar Den Haag. Hij verzorgt samen met zijn assistent een workshop voor kinderen van 9 tot 15 jaar en een gezamenlijke workshop voor beginnende en gevorderde volksdansers.

Het workshopprogramma wordt afgesloten met het Volksdansfeest dat begint om 16.00 uur. Tijdens het feest is iedereen welkom om te kijken naar een van de danspresentaties of om zelf mee te dansen. Zo presenteert o.a. volksdansvereniging Nitsanim hun Turkse dansproject Vice Versa. Ook brengen de workshopdeelnemers in praktijk wat zij eerder op de dag van Ahmet Demirbag geleerd hebben. Turgay Onatli verzorgt de live muziek tijdens het feest.

Programma
12.00 - 13.00 uur Kinderworkshop 9 - 15 jaar
13.00 - 15.30 uur Workshop voor beginners en gevorderden
16.00 - 18.00 uur Turks Volksdansfeest met live muziek van Turgay Onatli, Turkse danspresentaties van Haagse bodem en presentaties van de workshopdeelnemers

Waar
Opera Zalencentrum
Fruitweg 28, Den Haag (1e etage, zaal Kanaalzicht)

Kosten
¤ 5,- voor de workshop voor beginners en gevorderden
Gratis toegang tot de kinderworkshop en het Volksdansfeest

Deze dag is niet alleen voor personen die al aan volksdansen doen, maar is er voor alle geïnteresseerden. Er is per workshop plaats voor maximaal 50 deelnemers.

Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht op www.culturalis.nl/turksevolksdansdag

Gemeente Den Haag en Fonds 1818 ondersteunen de Culturalis Turkse Volksdans Dag.





Ingezonden persbericht