Ingezonden persbericht


Amsterdam, 17 maart 2009

Persbericht

Gemeenteraad redt zomerprogrammaring

Vondelpark Openluchttheater gaat door

Het heeft er lange tijd niet goed uitgezien voor het Vondelpark Openluchttheater, maar een jaar actie voeren heeft toch gewerkt. Het Vondelpark Openluchttheater gaat door! De Gemeente Amsterdam en verschillende Stadsdelen waaronder Oud Zuid hebben de handen in een geslagen en hebben de toekomst van het Openluchttheater tot 2012 veilig gesteld.

Bij het vaststellen van het Kunstenplan voor de periode 2009-2012 ­ eind december 2008 - heeft de Gemeenteraad via een motie van PvdA en Groen Links toch nog geld kunnen toevoegen aan het fors verlaagde budget. Met een extra bijdrage van de stadsdelen en steun van diverse fondsen blijkt dat het totaal voldoende is om door te kunnen gaan met de programmering. Lange tijd was onduidelijk welke stadsdelen wat gingen bijdragen maar afgelopen week werd dit duidelijk.

Het Vondelpark Openluchttheater is de Gemeenteraad dankbaar voor haar steun, hetzelfde geldt voor alle bezoekers aan het Openluchttheater, die via handtekeningen en andere oproepen hebben duidelijk gemaakt dat sluiting geen optie was. Bovenal wil de organisatie alle artiesten van harte danken voor alle steun en acties in de zomer van vorig jaar. Bezoekers en artiesten hebben de politiek laten weten dat het Vondelpark Openluchttheater moet blijven bestaan. Dat is zeker de basis geweest voor een uiteindelijk positieve besluitvorming.

Het is hartverwarmend dat Amsterdam zo meeleeft met het Openluchttheater. Onze waardering daarvoor kunnen we niet anders laten zien dan door een fantastisch programma en dat gaat er van 7 juni tot en met 23 augustus weer volop komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vondelpark Openluchttheater, Ellis van de Giessen: 020-4283360, email: ellis@openluchttheater.nl

Om foto's van het Vondelpark Openluchttheater te downloaden kunt u terecht op: www.openluchttheater.nl/pers


---

Vondelpark Openluchttheater
7 juni t/m 23 augustus 2009
Ellis van de Giessen
Westerstraat 187
1015 MA Amsterdam
tel: 020-4283360
fax: 020-6266026
kvk: 34217472

www.openluchttheater.nl
-----------------------------------------------