Gemeente Utrecht

Nieuwbouwbeurs Leidsche Rijn: kies je eigen stijl!

In het Informatiecentrum Leidsche Rijn vindt op zondag 7 juni de Nieuwbouwbeurs 2009 plaats. Om 12.00 uur geeft wethouder Harrie Bosch het feestelijke startschot waarna bezoekers tot 15.00 uur kennis kunnen maken met het actuele aanbod van nieuwe koop- en vrije sector huurwoningen in Leidsche Rijn. Het aanbod is zeer divers: van appartementen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande villa's tot aan vrije bouwkavels.

Dit jaar werd de 15.000e woning opgeleverd waarmee Leidsche Rijn op de helft is van de totale bouwopgave. En Leidsche Rijn bouwt door! Tijdens de Nieuwbouwbeurs presenteren projectontwikkaars en woningcorporaties een breed aanbod van circa vijfhonderd nieuwe woningen, verspreid over verschillende deelwijken van Leidsche Rijn. Deelnemers aan de Nieuwbouwbeurs Leidsche Rijn 2009 zijn: AM Wonen, BEMOG, Bo-Ex, Bouwfonds ASR Vastgoedontwikkeling, Multi Vastgoed, Ovast, Portaal en VABO Ontwikkeling. Ook presenteert de gemeente Utrecht een divers aanbod aan vrije kavels.

Het aanbod dat op de Nieuwbouwbeurs gepresenteerd wordt, bevindt zich vooral in Vleuterweide, Het Zand, Terwijde en Grauwaart. Van het totale aanbod bestaat circa 40 % uit appartementen en 60% uit grondgebonden woningen. De prijzen van de koopwoningen variëren van ¤ 172.000,- tot â''¬ 700.000,-. De gemeente biedt vrije kavels aan vanaf ¤ 255.000,-. Vrije sector huurwoningeen zijn er vanaf ¤ 650,-. Op de Nieuwbouwbbeurs worden geen sociale huurwoningen aangeboden, deze toewijzing vindt plaats via WoningNet.

Naast informatie over het aanbod nieuwbouwwoningen kunnen bezoekers tijdens de Nieuwbouwbeurs op allerlei manieren kennis maken met de wijk Leidsche Rijn. Zo is er aandacht voor een aantal bijzondere voorzieningen in Leidsche Rijn zoals het Leidsche Rijn Park; driehonderd hectare sporten, spelen, groen en natuur en het nieuwe strandbad bij de Haarrijnseplas. Ook is er informatie over de ontwikkelingen rond Leidsche Rijn Centrum waar de komende jaren een levendig centrumgebied gaat komen met winkels, horeca en culturele voorzieningen. En wie het allemaal met eigen ogen wil zien: tijdens de Nieuwbouwbeurs worden korte rondleidingen op de fiets georganiseerd onder begeleiding van een gids.

Tips en advies
Wie vragen heeft over allerlei zaken rond de aankoop van een nieuwbouwwoning kan op de Nieuwbouwbeurs voor onafhankelijk advies terecht bij de Vereniging Eigen Huis. Daarnaast brengen diverse ontwikkelaars financiële adviseurs mee.

De toegang tot de Nieuwbouwbeurs Leidsche Rijn 2009 is gratis. Voor kinderen is er entertainment. Voor meer informatie over het aanbod, programma en een routebeschrijving: www.leidscherijn.nl.