Ingezonden persbericht


Persbericht

Participatiecafé: trends in cultuurparticipatie
Zondag 7 juni, 12.30 uur, toegang gratis.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie is opgericht om actieve deelname aan kunst en cultuur te bevorderen. In het teken van deze ontwikkeling worden drie Participatiecafés georganiseerd. Het publiek heeft een belangrijke rol tijdens de cafés.

De eerste bijeenkomst is al meteen zeer bijzonder. Na een spetterend optreden van de Wicked Jazz Sounds Band, overhandigt Paul Schnabel deze middag het eerste exemplaar van het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) Cultuurbewonderaars en cultuurbeoefenaars aan Minister Plasterk. Gespreksleider Ruben Maes en tafeldame Hadassah de Boer gaan met beide heren in gesprek over de meest opvallende conclusies van het rapport, waarbij de nadruk komt te liggen op de link tussen theorie en praktijk. Het publiek discussieert volop mee. Ook blikken we tijdens het programma vooruit op de volgende Participatiecafés.

Tussen de bedrijven door kan het publiek genieten van optredens door professionals en amateurs (o.a. Dominique Engers en jeugdmusicalvereniging Oberon).

De middag eindigt met wederom een optreden van de Wicked Jazz Sounds Band rond 15.00 uur.

De volgende Participatiecafés vinden plaats op 27 september en 29 november en zullen in het teken staan van amateurkunst en cultuureducatie.

Het programma is gratis toegankelijk, wel gaarne reserveren. De telefonische reserveerlijn is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur t/m 18.00 uur op telefoonnummer 020-5535100.

Noot voor redacties: onderstaande informatie is