Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT InFocus 5 juni 2009

Sheik Khalid Yasin komt met heldere visie op Holland:

"Wilders manipuleert met angst"

Media hebben sheikh Khalid Yasin al weggezet als haatprediker en Geert Wilders wilde hem liefst de toegang tot ons land ontzeggen. Maar Yasin voelt zich niet aangesproken. In het NMO-programma InFocus vertelt hij waarom.

Begin dit jaar wilde een meerderheid in de Tweede Kamer nog verhinderen dat sheikh Khalid Yasin met zijn lezingentournee ons land zou aandoen, dit naar aanleiding van Kamervragen door de PVV. Maar inmiddels is Yasin een regelmatige bezoeker van ons land, waar hij op een snelgroeiende schare jonge bewonderaars kan rekenen. In het programma InFocus toont hij zich dan ook niet erg onder de indruk van de opstelling van Wilders. Naar aanleiding van de grote winst van de PVV bij de verkiezingen voor het Europese Parlement heeft Yasin een advies: "Nu Geert Wilders de stem van het volk heeft gekregen zou hij de dialoog moeten opzoeken met mensen die gekwalificeerd zijn om uitspraken te doen over de islam." Klik hier voor de promo!

Programma: InFocus, Achtergronden bij de actualiteit Uitzending: zondag 7 juni 2009 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2 Uitzending en internetspecial zijn blijvend beschikbaar via de website www.nmo.nl Herhaling InFocus: donderdag 11 juni 2009 van 14.00 tot 14.30 uur op Nederland 2