Gemeente Nuenen


Zilveren erepenning voor Niek Zonneveld

Op zaterdag 6 juni om 15.30 uur werd Niek Zonneveld onderscheiden met een zilveren erepenning van de gemeente Nuenen. Directe aanleiding voor het uitreiken van de gemeentelijke onderscheiding is het beëindigen van zijn huisartsenpraktijk na 35 jaar.

Burgemeester mr. W.R. Ligtvoet reikte de erepenning uit tijdens de afscheidsreceptie van de heer Zonneveld in Het Klooster te Nuenen.

Na 35 jaar gestopt met huisartsenpraktijk

Op 31 mei heeft Niek Zonneveld zijn huisartsenpraktijk na 35 jaar stopgezet. Naast zijn werk als huisarts heeft hij diverse nevenfuncties beoefend. Zo heeft hij 16 jaar het bestuur van de Protestants christelijke basisschool 't Palet in Nuenen voorgezeten. Verder heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van Haca en alle activiteiten en projecten van de stichting. Haca is een samenwerkingsplatform voor huisartsen en specialisten van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Daarnaast is hij is nog steeds actief als medisch adviseur bij Revak, een zwemvereniging voor mindervaliden, in Nuenen en lid van het Medisch Tuchtcollege in Zuid-Nederland.