Waterschap Regge en Dinkel


geopend

Waterbergingsgebied Hesbeek feestelijk geopend

Vrijdag 5 juni is het nieuwe waterbergingsgebied de Hesbeek op feestelijke wijze geopend. Door dit bergingsgebied is de wateroverlast in delen van Hengelo sterk afgenomen. Dagelijks bestuurslid Henk Holterman van waterschap Regge en Dinkel opende het gebied.

Het stroomgebied van de Hesbeek is ongeveer 430 ha groot. Meer dan de helft is gedraineerd en een deel is verhard. Hierdoor is er tijdens een flinke regenbui veel waterafvoer in korte tijd. Deze snelle afvoer van regenwater leidde wel eens tot wateroverlast. De klimaatsverandering kan in de toekomst voor meer piekbelasting in het watersysteem zorgen. Waterschap Regge en Dinkel heeft, in samenwerking provincie Overijssel, het gebied bij de Hesbeek opnieuw ingericht.Met de aanleg van het waterbergingsgebied is de waterafvoer beter op te vangen tijdens en na flinke regenbuien en wordt het water vervolgens vertraagd afgevoerd.

Daarnaast is de Hesbeek over een lengte van 700 meter natuurvriendelijk ingericht en meanderend aangelegd. Vanaf een uitkijkheuvel met picknicktafel kunnen bezoekers genieten van de Hesbeek en het uitzicht. Mede dankzij de Stichting Lonnekerland weten bezoekers wat er nu en vroeger te zien was in de directe omgeving.

dsc_0607.jpg (33 Kb) dsc_0609.jpg (44 Kb)
dsc_0611.jpg (36 Kb) dsc_0613.jpg (25 Kb)
dsc_0614.jpg (28 Kb) dsc_0616.jpg (45 Kb)