Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht, 07-06-2009

Verkeersregelaar aangereden

HUIS TER HEIDE- Op zaterdag werd een automobilist aangehouden omdat hij een verkeersregelaar had aangereden. Omstreeks 15.00 uur was een verkeersregelaar zijn werk aan het doen aan de Dolderseweg. Een 39-jarige automobilist uit Bilthoven negeerde de tekens die werden gegeven en reed door. De 44-jarige verkeersregelaar uit Haarlem ging voor de auto staan, maar de automobilist drukte toch door en reed tegen zijn benen aan. De verkeersregelaar sprong opzij om niet gewond te raken. De automobilist kon later in de omgeving worden aanhouden en werd ingesloten voor verhoor.

Valsemunters

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op zaterdag werden drie mannen aangehouden met vals geld. Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie de melding dat in Wijk bij Duurstede vals geld zou opduiken bij het festival JazzbijDuurstede. Drie personen, in de leeftijd van 17 tot 22 jaar uit Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan de IJssel werden vervolgens aangehouden. Zijn hadden nog enkele briefjes van 50 euro bij zich welke vals waren. De personen zijn ingesloten voor verhoor.

Rijden in gestolen auto

VEENENDAAL- Op vrijdagmiddag werd een man in een gestolen auto aangehouden. Omstreeks 12.20 uur hadden medewerkers van de Belastingdienst een auto gezien op de Nieuweweg noord welke als gestolen te boek stond. De politie werd gewaarschuwd en de bestuurder, een 33-jarige man uit Arnhem, kwam net aanlopen en hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Motorrijder en automobilisten gewond

RHENEN- Op vrijdag raakte een motorrijder gewond bij een ongeval. Omstreeks 18.15 uur reed de 49-jarige man uit België over de Lijnweg. Kennelijk had hij te laat in de gaten dat de auto die voor hem reed remde en er ontstond een aanrijding. De motorrijder liep een beenbreuk op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Door deze aanrijding ontstond een soort van file. Een 22-jarige automobilist uit Kesteren had dit te laat in de gaten en botste bovenop een voorligger, een 39-jarige bestuurster uit Beneden Leeuwen en haar passagiere een 17-jarig meisje eveneens uit Beneden Leeuwen. Alle drie de personen raakten gewond aan rug buit of nek en werden vervoerd naar het ziekenhuis.