Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 07-06-2009

Wiet

HARMELEN Een automobilist bleek in de vroeg nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni wiet bij zich te hebben.

Rond 01.10 uur zagen agenten op de Reijerscopse Overgang een auto in een doodlopende stukje weg staan. Zij controleerden de inzittenden, een jongen van 16 uit Harmelen en twee mannen van 19 jaar uit Harmelen en Kamerik. De hele auto rook naar wiet en de agenten zagen wiet op de grond van de auto liggen. Tevens troffen zij in de auto een rugzak met meerdere porties wiet en ook lege sealbags aan. Deze hoeveelheid was duidelijk niet alleen voor eigen gebruik, maar kennelijk voor de handel. Daarop werd de eigenaar van de rugzak, de 19-jarige Harmelaar, aangehouden. De rugzak met daarin de drugs werd in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vakantiehuisje in brand

VINKEVEEN Aan het begin van de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni ging een vakantiehuisje in vlammen op.

Rond 00.35 kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een vakantiehuisje op een eilandje langs de Provinciale weg N201. Het bleek te gaan om een leegstaand vakantiehuisje. De brand werd door de brandweer geblust. De politie heeft een vermoeden van brandstichting. Een getuige zag rond het tijdstip van de brand een auto, een witte Peugeot 205, geparkeerd staan in de berm van de Provinciale weg N201. Hij zag dat er een man in de auto stapte en dat de auto wegreed.

Aan getuigen van de mogelijke brandstichting en aan mensen die rond het tijdstip van de brand iets verdachts in de omgeving hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Baldadig

MAARSSEN Drie vandalen liepen in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni dankzij cameratoezicht tegen de lamp.

Rond 03.20 uur zag een medewerker van cameratoezicht dat drie jongens op de Breedstraat twee fietsen oppakten en over het hek bij de kerk gooiden. Agenten gingen ter plaatse en hielden de drie vandalen, twee jongemannen van 19 en één van 20 jaar allen uit Maarssen, aan. De drie mochten met een bekeuring voor baldadigheid het politiebureau verlaten.

Autokrakers

BREUKELEN Meerdere jongens braken in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni in een auto in. Eén van de verdachten werd aangehouden.

Rond 03.10 uur belde een getuige dat meerdere jongens op de Johannes Poststraat in een auto aan het inbreken waren. Direct gingen agenten ter plaatse en zagen dat hen een auto tegemoet kwam. De auto remde en er sprongen plotseling drie jongens uit, die wegrenden. De auto rolde met lage snelheid door en botste tegen de politieauto, daarbij ontstond geen schade.

Agenten stelden met onder andere een politiehond een onderzoek in de omgeving in. De bestuurder van de auto, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, had zich in bosschages verstopt. Toen de politiehond in zijn buurt kwam, stond hij op, riep hij dat hij mee zou werken en stak zijn handen omhoog. Hij werd aangehouden. De andere verdachten werden niet meer aangetroffen. De verdachten bleken onder andere een navigatiesysteem uit de auto te hebben gestolen. De gestolen spullen werden in de auto van de verdachte teruggevonden. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden verdachte en zijn maatjes voort.

Te veel

WOERDEN Een snorfietser reed aan het begin van de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juni niet alleen met te veel passagiers, maar ook met te veel drank op.

Rond 00.50 uur zagen agenten een snorfiets met daarop drie personen en zonder achterlicht rijden over de Jan Kriegestraat. De snorfiets werd aan de kant gezet. Daarbij bleek dat de bestuurder, een 20-jarige jongeman uit Woerden, een behoorlijke slok te veel op te hebben. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 550 ug/l, 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.