Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 07-06-2009

Vader niet blij

AMERSFOORT- Op zondag werd een jongen aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt met de geleende auto van zijn vader. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een 17-jarige jongen tegen een geparkeerde taxibus was aangereden en de vervolgens hard was weggereden. De jongen werd klemgereden door andere taxichauffeurs en de politie werd gewaarschuwd. De 17-jarige jongen uit Zeewolde had de auto geleend van zijn vader en was met twee vrienden naar Amersfoort gereden. De vader kwam de jongen en zijn auto ophalen. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Heler aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een heler aangehouden. Omstreeks 15.00 uur wilde een 25-jarige man uit Amersfoort een horloge inleveren bij een juwelier aan de Utrechtsestraat. De juwelier vertrouwde het niet en na controle van de politie bleek het sieraad gestolen te zijn bij een woninginbraak in Amersfoort op 6 juni. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geslagen

LEUSDEN- Op zaterdag werden twee personen aangehouden na mishandeling. Omstreeks 23.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee jongens geslagen waren door twee andere jongens. De politie sprak de twee slachtoffers, 16 en 17 jaar uit Leusden. Zij waren geslagen op de Heiligenbergerweg en hierna waren de geweldplegers vertrokken. Agenten troffen dit gewelddadige duo, 15 en 16 jaar uit Leusden, aan op de Bavoortseweg en zij werden direct aangehouden. De andere twee jongens waren gewond geraakt en moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT/HOOGLAND- Op zondagochtend werd omstreeks 02.00 uur een 19-jarige jongen uit Amersfoort gecontroleerd op de Wiekslag. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 615 ug/l.

Omstreeks 05.00 uur werd een 34-jarige automobilist gecontroleerd op de Rijksweg A1. Deze automobilist blies uiteindelijk 710 ug/l. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

De rijbewijzen werden ingenomen van de verdachten.