Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 07-06-2009

Bestolen man verwondt zichzelf

IJSSELSTEIN Een man werd op zondagochtend 7 juni zo kwaad dat zijn invalidenwagen was gestolen, dat hij zichzelf verwondde.

Rond 04.30 uur ontdekte een 49-jarige man uit IJsselstein dat zijn invalidenwagen op de Pollux was gestolen. Hij had de brommobiel daar op zaterdagavond rond 23.00 uur geparkeerd. Het slachtoffer werd zo boos over de diefstal, dat hij met zijn vuist tegen een muur sloeg en zichzelf verwondde. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen het invalidenvoertuig: een rode brommobiel met het kenteken DS-075-D niet aan.

Jongen mishandeld

IJSSELSTEIN Een jongen werd in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni door enkele jongemannen mishandeld.

Rond 01.45 uur bevond een 17-jarige jongen uit Nieuwegein zich in een horecagelegenheid aan de Voorstraat. Hij zag dat enkele mensen ruzie met elkaar hadden en probeerde die te sussen. Vervolgens werden alle betrokkenen, waaronder de 17-jarige jongen, de zaak uitgezet. Op straat werd hij door meerdere jongens aangevallen en mishandeld.

Agenten gingen ter plaatse en na een onderzoek in de omgeving hielden zij drie verdachten, een jongeman van 18 uit IJsselstein en twee van 19 jaar uit IJsselstein en Ammerstol, aan. Het slachtoffer had letsel in zijn gezicht opgelopen en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De drie verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor onderzoek ingesloten.

Personeel zwaar mishandeld

HOUTEN Twee personeelsleden van een horecagelegenheid werden zaterdagavond 6 juni rond middernacht door meerdere jongemannen mishandeld. Beiden moesten naar het ziekenhuis.

Aan het einde van zaterdagavond gedroeg een groep van ruim tien jongeren zich vervelend in de bar van een horecagelegenheid aan de Hoofdveste. Zij werden door personeel de zaak uitgezet. Vervolgens bleef de groep zich vervelend op de parkeerplaats voor de gelegenheid ophouden. Daarop probeerden een beveiliger en een medewerker hen van het terrein te verwijderen. Daarbij werden beiden door meerdere leden van de groep mishandeld. Naar later bleek liep de kok een scheurtje in het bot van zijn neus op en de beveiliger brak zijn arm.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en agenten hielden drie verdachten, twee jongemannen van 18 jaar en één van 19 jaar allen uit Houten, aan ter zake de zware mishandeling. Een andere jongen, 18 jaar oud en afkomstig uit Houten, weigerde op herhaaldelijke vordering van de agenten weg te gaan en bleef zich vervelend gedragen. Ook hij werd aangehouden De vier zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht en zijn daar behandeld. Zij deden aangifte.

Rijbewijzen kwijt

NIEUWEGEIN Twee automobilisten offerden op zaterdagavond 6 juni te veel aan Bacchus en moesten kort daarna hun rijbewijs inleveren.

Rond 23.45 uur werd een 29-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Weg naar de Poort gecontroleerd. Hij bleek een stevige slok op te hebben en moest mee naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 495 ug/l, voor een beginnend bestuurder ruim 5,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

In de nacht van zaterdag op zondag controleerden agenten rond 00.10 uur een 30-jarige automobilist uit IJsselstein op de Weg naar de Poort. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 585 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbreker gebeten

VIANEN Een verdachte ging er in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juni vandoor. Hij kreeg een politiehond achter zich aan.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding van een inbraak die op dat moment gaande was bij een bedrijf op de Bakkerstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen de verdachte op de Bakkerstraat lopen. Hij ging te voet ervandoor en de agenten gingen achter hem aan. De achtervolging leidde naar de Brederodestraat, waar de verdachte over een twee meter hoog hek klom en zich in de tuin verstopte. Een hondengeleider doorzocht met zijn hond de tuin. Daarbij liet de neus de hond niet in de steek. Hij speurde de verdachte op in de dichte bosschages. Toen de agent hem vervolgens de handboeien om wilde doen, rende hij weg. De politiehond vloog achter hem aan en beet hem in zijn bovenbeen. Toch trachtte de verdachte, een 21-jarige man uit IJsselstein, nog over een muur te klimmen, maar werd daar door de hondengeleider vanaf getrokken. Hij werd onder controle gebracht en geboeid.

Gezien de bijtwonden aan zijn been werd de verdachte naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij behandeld, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht en is ingesloten. De verdachte bleek een ruit van het bedrijf aan de Bakkerstraat te hebben vernield, maar had vermoedelijk nog geen kans gezien iets te stelen.

Bejaarde man beroofd

HOUTEN Twee jongens hebben op vrijdag 5 juni een bejaarde man beroofd.

Rond 09.00 uur liep een 79-jarige man uit Houten over het Plein. Daar werd hij door twee jongens van ongeveer 17 jaar van zijn portemonnee beroofd. Bij de beroving kwam het slachtoffer ten val. De twee verdachten gingen er te voet vandoor. Het slachtoffer is naar huis gegaan, waarna de politie in de middag werd ingelicht. De bejaarde man had op meerdere plaatsen van zijn lichaam pijn.

Aan getuigen van deze gewelddadige beroving, vrijdagochtend rond 09.00 uur op het Plein, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.