Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Toezicht en handhaving tijdens `Free Your Mind'
Publicatiedatum: 7-6-2009 11:59:47

ARNHEM - De politie heeft zaterdag 6 juni en de daarop volgende nacht tijdens toezicht en handhaving rondom het dance-event `Free Your Mind' 42 personen aangehouden, voor het merendeel in verband met het bezit van verdovende middelen. Vorig jaar waren dat er 56; in 2007 ging het om 60 personen die meer dan de door het Openbaar Ministerie toegestane `sepothoeveelheid' bij zich hadden. Volgens de politie en de organisatie van het evenement is een dalende trend te zien in het aantal verdachten dat met verdovende middelen wordt opgepakt. Dit is wellicht te wijten aan het `zero tolerance'-beleid en de goede voorlichting die vooraf gegeven wordt.

De aanhoudingen werden verricht bij controle voordat de bezoekers het terrein op gingen. De verdachten zijn door de politie verhoord over deze zaken en ter plekke overgedragen aan het OM. De grootste hoeveelheid die bij een bezoeker werd aangetroffen was 20 pillen. Een andere bezoeker bleek nog gezocht te worden voor een eerder gepleegde diefstal. Ook zijn DNA moest nog worden afgenomen en moest hij nog 18 dagen zitten. Op de route naar het festivalterrein werd door een motorrijder van de politie een man aangehouden die op een gestolen fiets reed.

Boetes
Het OM heeft voor ongeveer 2800 euro aan boetes uitgedeeld en onmiddellijk laten betalen/pinnen.
Er zijn 15 dagvaardingen uitgereikt en er is 1 taakstraf van 40 uur opgelegd.

Geluidsoverlast
Verder zijn bij de politie 22 meldingen van geluidsoverlast geregistreerd afkomstig uit onder meer Arnhem, Oosterbeek en Doorwerth. Het evenement speelde zich af tussen 12.00 uur en middernacht op een terrein aan de Stadsblokkenweg. Volgens de politie en de organisatie heerste er een goede sfeer en waren er ongeveer 15.000 bezoekers. Ongeregeldheden hebben zich niet voorgedaan. Ook de samenwerking met de organisatie van het evenement was uitstekend, aldus de politie.
(09-076207)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050