Politie Groningen

Kom bij de politie

Zondag 7 juni 2009

Provincie Groningen, 07-06-2009

Groningen: bekeuringen na slaan politiepaard

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. De Stadjer had zonder enige aanleiding een harde klap met de vlakke hand op de kont van het paard gegeven. De verdachte wilde zich hierop niet aan de politieruiters legitimeren. Hij werd vervolgens met enige moeite ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. De broer en een vriend van de verdachte gedroegen zich tijdens de aanhouding vervelend en probeerden de 40-jarige te ontzetten. Hierop werd één van de mannen bij zijn kraag gepakt en bij de verdachte weggetrokken. De Stadjer kreeg op het politiebureau twee bekeuringen voor baldadigheid en het niet tonen van een identificatiebewijs. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Musselkanaal: ernstige eenzijdige aanrijding

Bij een verkeersongeval op de Telefoonweg in Musselkanaal is zaterdagnacht een 27-jarige man uit Nieuwe Pekela zwaar gewond geraakt. De Pekelder reed over de Exloerweg in de richting van het Tweede Boerendiep. Door onbekende oorzaak raakte de bestuurder de controle kwijt over het stuur. Hij botste tegen een boom aan de rechterkant van de rijbaan. Het slachtoffer werd met enkele botbreuken en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een analyse en een rapportage van het ongeval gemaakt. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Hoogezand: motorrijder aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht in de Ter Laanstraat een 22-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de verdachte zonder helm, licht en kenteken op een motorfiets rijden. De man kon even later worden gecontroleerd. Al snel bleek dat de verdachte geen rijbewijs had. Ook roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de verdachte 0,3 promille alcohol in zijn bloed had. De motor werd voor nader technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht. De Hoogezandster mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser onder invloed bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de Antonius Deusinglaan heeft de politie zaterdagnacht een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was met zijn fiets de rijbaan van de Antonius Deusinglaan opgeschoten. Hij was vervolgens in aanrijding gekomen met een taxi. Bij controle bleek dat de fietser te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op. Van het ongeval is een registratie gemaakt.

Groningen: drietal ingesloten na gezamenlijke diefstal

De politie heeft zaterdagmiddag drie verdachten, een 29-jarige man uit Gilze en twee 31-jarige mannen uit Ter Apel, aangehouden voor gezamenlijke diefstal. Het drietal was een winkel aan de Stoeldraaierstraat binnengelopen. De Gilzenaar sprak de eigenaar van de winkel aan, terwijl één van de andere mannen achter in de winkel ging kijken. Korte tijd later verlieten de mannen de winkel. De 45-jarige eigenaar vertrouwde de mannen niet en ontdekte dat zijn mobiele telefoon van een bureau was gestolen. Een politieagent in burger, een kennis van de eigenaar, werd door hem aangesproken over het voorval. De Gilzenaar werd achterhaald en meegenomen naar de winkel. Gewaarschuwde politieagenten hielden hierop de Brabander aan. Op het Gedempte Zuiderdiep zagen de dienders de vermoedelijke twee andere mannen lopen. Beide verdachten liepen hierop een winkel in de Folkingestraat binnen. Zij werden direct ingerekend. In de winkel werd de weggenomen mobiel van de 45-jarige eigenaar aangetroffen. De verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten. De 45-jarige eigenaar doet aangifte.

Vlagtwedde: insluiper op heterdaad aangehouden

De politie heeft op de Vledderkamp een 40-jarige man uit Den Haag aangehouden voor diefstal uit een woning. De verdachte werd bij een insluiping in de woning overlopen. De bewoner van de woning, een 32-jarige man, kwam vervolgens oog in oog te staan met de verdachte. De insluiper zette het op een lopen en wist in eerste instantie te ontkomen. Politieagenten wisten de Hagenaar even later in een schuur op te sporen. De verdachte werd in een laadbak van een
landbouwvoertuig aangetroffen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De bewoner ontdekte dat hij in ieder geval een laptop en portemonnee miste. De laptop werd bij een nabijgelegen gebouw teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek.

Bedum: aanhoudingen na vernielingen

De politie heeft zaterdagnacht in de Folkerdastraat en op het Boterdiep in Bedum drie jongens uit Bedum (15, 17 en 19 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie werd gealarmeerd door enkele getuigen. Zij wezen de agenten op vernielingen, dieop de brug de Gele
Klap warengepleegd. Door getuigen werd gezien dat een
groep jongens allerlei materialen van werkzaamheden aan onder meer de riolering aan de Stationsweg en Burchtstraat in het Boterdiep waren gegooid. Ook was door getuigen gezien dat de jongens buizen, verkeersborden en rioolputten in het water hadden gegooid. De politie wist de drie knapen direct aan te houden. Zij werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de andere betrokken jongeren.

Groningen: zeker 15 autos vernield

Onbekenden hebben zaterdagnacht in het noordelijke gedeelte van de stad zeker 15 autos vernield. De politie constateerde dat zijramen van autos in de Van Slingelantstraat (3x), op het Borgplein (4x) en Bedumerstraat (1x) en Soendastraat (7x) vernield waren. De eigenaren van de autos zijn door de politie verwezen voor het doen van aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: man aangehouden voor geweldsdelicten

De politie heeft zaterdagnacht in een café aan het Marktplein een 34-jarige man uit Winschoten aangehouden voor bedreiging en mishandeling. De Winschoter wordt ervan verdacht dat 18-jarige jongen uit Winschoten heeft bedreigd met een mes. Ook zou hij een 13-jarige meisje in het café hebben mishandeld. Portiers van de
horecagelegenheid hadden het betreffende mes al veiliggesteld. De politie nam het mes in beslag. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord. Beide slachtoffers doen aangifte.

Groningen: Stadjer aangehouden voor diefstal met geweld

De politie heeft zaterdagnacht in de Schoolstraat een 51-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. De verdachte was bezig om met een steen een kabelslot te forceren, die om twee fietsen geplaatst was. Een 27-jarige man uit Sauwerd zag dit gebeuren en sprak de verdachte hierover aan. De 51-jarige werd vervolgens kwaad en bedreigde de man. Ook gaf hij de 27-jarige een harde klap in het gezicht. De politie wist de verdachte op heterdaad in te rekenen. Hij werd ingesloten. De man zal vandaag worden gehoord.

Groningen: hond bijt man, vrouw en hond

Een Amerikaanse bulldog heeft zaterdagnacht een 55-jarige man uit Groningen, een onbekende vrouw en een klein hondje van een 57-jarige man gebeten. De Stadjer werd nabij de Bleekerstraat in zijn kuit gebeten. De man had echter laarzen aan, waardoor de verwonding alleen een kneuzing opleverde. Ook een klein hondje werd door de bulldog gebeten. Een onbekende vrouw werd ook in haar been gebeten. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie zal de eigenaar van de hond, een 40-jarige man uit Groningen, nader horen over het voorval. Het beest werd niet direct in beslag genomen. Dit omdat bovenstaande bijtincidenten de eerste melding van agressief gedrag door de bulldog betreffen. De politie gaat bemiddelen in eventuele schadeclaims.

Groningen: politie houdt horecaportiers aan na geweld

De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat een 33-jarige man uit Groningen en een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Beide mannen, portier bij een horecagelegenheid in de Peperstraat, worden ervan verdacht dat zij een 33-jarige man uit Zwolle hebben mishandeld. De politie beschikt over camerabeelden van het incident. Daarnaast worden zeker twee getuigen van het geweldsincident gehoord. De Zwollenaar doet aangifte. Beide portiers werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Musselkanaal: man gewond na val van ladder

Een 49-jarige man uit Bellingwolde is zaterdagmiddag in de Schoolstraat gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer was samen met zijn schoonzoon aan het knutselen aan een auto in de garage. De 49-jarige was een ladder opgeklommen, maar gleed deze over de gladde vloer weg. De man viel achterover en kwam vier meter lager op de grond terecht. Hij werd met onbekend hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.