Politie Drenthe

Kom bij de politie

Zondag

Provincie Drenthe, 07-06-2009

Woningbranden in Emmen

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag vonden er drie woningbranden plaats. Omstreeks 01.00 uur ontdekte een bewoner aan de Rietlandenstraat dat het rieten dak van zijn boerderij in brand stond. Hierop heeft hij zijn echtgenote, dochter en schoonzoon gewekt en de brandweer gebeld. Deze konden de boerderij niet meer redden. De schoonzoon moest met ademhalingsproblemen, nadat hij nog iets uit de woning had gehaald, opgenomen worden in het Scheperziekenhuis in Emmen.
Het vuur sloeg kort na de ontdekking over op een naast de boerderij gelegen tot woning verbouwde rietgedekte schuur. Ook deze kan zo goed als verloren worden beschouwd. De twee bewoners konden hun woning tijdig verlaten.

Ongeveer 3 kwartier later ontdekte een bewoner aan de Noordbargerstraat eveneens dat het rieten dak van een aan zijn boerderij vastzittend verblijf in brand stond. Hierop wekten zijn echtgenote en hij de daar slapende drie kinderen en konden ze het pand verlaten. Het verblijf brandde volledig af maar de brandweer kon de boerderij redden. Deze liep grote rook- en waterschade op. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een onderzoek in. (2009017066 / 2009017059)

Aanrijding met letsel
ASSEN Op de Weiersstraat ging zaterdagavond een 21-jarige scooterbestuurder uit Assen onderuit en raakte licht gewond. Getuigen zagen de man kort voor zijn ongeval een aantal wheelies maken. Vlak voor een bocht had hij zijn motor niet meer onder controle en kwam ten val. Hij werd met lichte verwondingen ter controle overgebracht naar het WZA. (2009017013)

Winkeldiefstal
ASSEN Zaterdagmiddag werd een 41-jarige Assenaar betrapt tijdens het stelen van gereedschap. De man nam bij een bouwmarkt aan de Zeilmakerstraat een haakse slijper mee zonder af te rekenen en werd betrapt. Hij werd aangehouden. (2009016991)

Vrijwillige politie controleert geluidsoverschrijding HOOGEVEEN De vrijwillige politie hield zaterdag een verkeerscontrole op verschillende plaatsen in de gemeente Hoogeveen. Hierbij werden 14 autobestuurders bekeurd terzake geluidsoverschrijding van hun autos. verder werd er bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (6x), niet handsfree bellen (2x), niet bezitten van een bromfietsrijbewijs (1x), een niet verzekerde bromfiets besturen (1x), besturen niet verzekerde auto (1x) en 5 parkeerovertredingen in het centrum van Hoogeveen. (2009016997)

Politie bekeurt alcomobilist
BUINERVEEN Een 66-jarige inwoner van Buinerveen liep zaterdagavond tegen de lamp. De man werd op de Noorderstraat gecontroleerd en bleek onder invloed, 600 ug/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. (2009017024)

Man aangehouden voor belemmeren werkzaamheden politie EMMEN - De politie heeft zaterdagavond een 47-jarige Emmenaar aangehouden. Nadat de politie een melding van een vechtpartij in de Meerstraat kreeg werd een onderzoek ingesteld. Toen er geen vechtende mensen meer werden aangetroffen werd aan omstanders gevraagd wat er gebeurd was. Daarbij was de Emmenaar zeer vervelend aanwezig en werd hem meerdere keren gevraagd zich te verwijderen. Hieraan wilde hij niet voldoen en werd aangehouden. Tijdens het gesprek met de man werd een agente door een onbekende man met kracht tegen de grond geduwd. Omdat meerdere mensen zich er mee wilden bemoeien werd middels pepperspray die groep op afstand gehouden. De onbekende man kon de benen nemen. De politie stelt een onderzoek in. (2009017028(

Rijden zonder rijbewijs
ASSEN De politie bekeurde vannacht een 20-jarige Assenaar. De man reed over de Noordersingel toen hij gecontroleerd werd. Na onderzoek bleek dat hij stiekem de auto van zijn zus had meegenomen terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. (2009017045)

Autoinbrekers op heterdaad betrapt
HOOGHALEN In de nacht van zaterdag op zondag betrapte een bewoner van de Laaghalerstraat tijdens thuiskomst twee autoinbrekers. Hij hoorde glasgerinkel en zag iemand bij zijn bedrijfsauto staan. Deze nam de benen en stapte op de passagiersplaats van een gereedstaande personenauto die wegreed in de richting van Assen. De bewoner zag dat een ruit van zijn bedrijfsauto was vernield en dat het navigatiesysteem was gestolen. Hierop stapte hij in zijn auto en zette de achtervolging in. Door de posities door te geven aan de meldkamer konden de daders op de Europaweg in Assen aangehouden worden. Het gaat om twee Eindhovenaren van 28 en 45 jaar oud. Ze zijn ingesloten en er wordt een onderzoek ingesteld. (2009017046)

Vredestichter loopt klappen op
MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag kreeg een 31-jarige man uit Meppel een kopstoot van een onbekende man. Toen hij in een discotheek aan het Prinsenplein een aantal vechtersbazen uit elkaar wilde halen gaf een niet aan het gevecht deelnemende onbekende man hem een kopstoot. Deze man, een 19-jarige inwoner van Meppel, werd door uitsmijters van de discotheek aan de politie overgedragen en ingesloten. (2009017051)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.