Ingezonden persbericht


Renger van der Zande professioneel naar tweede plaats

Bij de tweede race van het Brits Formule 3-kampioenschap op het circuit van Hockenheim, heeft Renger van der Zande op professionele wijze de tweede plaats geconsolideerd. Daarmee werd het een één-tweetje voor het Hitech team, met Walter Grubmuller als winnaar.

Op een half droge baan moest de Nederlandse aas in het Brits kampioenschap starten vanaf het natte deel van de baan. Teamgenoot Grubmuller had het voordeel van de droge baan en nam soeverein de kop. Ook de Zweed Ericcson, startend vanaf plaats vijf, pakte dit voordeel en kwam tot aan de staart van Grubmuller. Eenmaal op gang bleek de "racepace" van Renger zeer hoog. Vlot verschalkte hij Ericsson om daarna in hoog tempo op koploper Grubmuller af te stormen.

Toen koos Renger voor een pas op de plaats en het veiligstellen van het teambelang. Hij consolideerde op de tweede plaats. Daarmee kon Walter Grubmuller de overwinnig pakken en zijn tweede plaats in het Kampioenschap heroveren. De dubbelzege was een eerbetoon aan het harde werken van het Hitech team. Robert Wickens, de Red Bull rijder en winnaar van de eerste twee Formule 2-races dit jaar, werd derde.

"Tja, ik heb gekozen voor een professionele insteek", aldus Renger,"Daarmee heb ik voor het team goed werk verricht, aangezien mijn uitzicht op het winnen van het kampioenschap beperkt is. Ik ben tenslotte later ingestapt. Nu heeft Walter, mijn teamgenoot, weer ruime kansen. Ikzelf concentreer me op de losstaande evenementen, zoals 'The Masters of Formula 3', volgende week in Zandvoort. Die winnen zou een geweldige toevoeging zijn aan mijn palmares."



Ingezonden persbericht