Politie IJsselland

|Apeldoorn - Drie aanhoudingen na confict | | De politie heeft zaterdagavond 6 juni twee mannen van 39 en 49 jaar oud en een 15-jarig meisje aangehouden na een vechtpartij op de Savornin Lohmanstraat in Apeldoorn. Alle drie zijn afkomstig uit Apeldoorn.

Het incident vond zijn oorsprong in een horecazaak, waar de 49-jarige man en zijn 15-jarige dochter de aanwezigheid van de 39-jarige plaatsgenoot vanwege zijn donkere huidskleur niet duldden. De man werd beledigd en bedreigd.

Toen de 39-jarige besloot te vertrekken en naar zijn auto liep, kwam de 49-jarige plaatsgenoot hem scheldend en bedreigend achterna. Ook probeerde hij te slaan. Toen dat uiteindelijk toch lukte sloeg de 39-jarige man terug, waarbij de 49-jarige knock out ging en op straat bleef liggen. Van de hulp van een toegesnelde ambulance wilde de inmiddels bijgekomen 49-jarige geen gebruik maken.

De 15-jarige dochter gooide intussen met een autokrik naar de 39-jarige man en vernielde zijn personenauto.

De politie heeft het drietal aangehouden.

De 39-jarige man werd na het afleggen van een verklaring op vrije voeten gesteld.

De 49-jarige en zijn dochter werden ingesloten voor nader onderzoek. Tegen hen volgt een proces-verbaal terzake bedreiging, vernieling en (poging) mishandeling.

|     |Apeldoorn - Twee mannen ingesloten na openlijk geweld     |
|     |autoruit                                                  |
De politie heeft zaterdagavond 6 juni twee mannen van 36 en 38 jaar aangehouden nadat ze korte tijd een 19-jarige bestuurder van een bedrijfsauto en diens vriendin, die als passagier in de auto zat, via verschillende straten in Apeldoorn hadden achtervolgd. Eén van hen zag kans om op de Pieter de Hoochlaan een betontegel tegen de voorruit van de bedrijfsauto te gooien. De ruit werd vernield, maar de inzittenden bleven ongedeerd.

Het incident startte op de Valkenweg in Apeldoorn. De 19-jarige bestuurder haalde zijn vriendin daar bij een woning af waarna het tweetal wegreed richting Kraaienweg. Vanaf die plek werden ze om volstrekt onbekende redenen door de beide mannen in een auto achtervolgd. Een van de mannen bleek tijdens de achtervolging die via diverse straten ging, te zijn uitgestapt en zag kans om bij het passeren van de bestelauto op de Pieter de Hoochlaan een

betontegel op de voorruit van de bestelwagen te gooien.De ruit werd vernield, maar de bestuurder en diens 19 jarige vriendin bleven ongedeerd. De twee in de bedrijfsauto wisten de politie te alarmeren, die het geheel overstuur zijnde tweetal nabij bureau Noordwest aan de Jachtlaan aantroffen.

De auto met de beide mannen werd kort daarop door de politie op de Wilhelmina Druckerstraat gesignaleerd, waarna de beide inzittenden werden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De reden van de achtervolging en het geweld is nog niet duidelijk.

|     |Apeldoorn - winkeldieven opgepakt                         |
Zaterdagmiddag hebben winkelpersoneel, een beveiliger van een warenhuis en een Apeldoornse burger er voor gezorgd dat de politie in totaal vier winkeldieven kon inrekenen.

Rond 12.00 uur zag een 36-jarige Apeldoorner dat een man in een winkel aan de Hoofdstraat twee zonnebrillen in zijn jaszak stopte. De Apeldoorner hield de man in de gaten en zag dat hij vervolgens elders in de winkel nog andere goederen in zijn jas stopte. De man verliet daarna de winkel zonder te betalen. Buiten sprak de Apeldoorner de man aan en nam hem mee naar de bedrijfsleider, die de politie waarschuwde. De verdachte, een 49-jarige Zutphenaar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Een beveiligingsmedewerker van een warenhuis aan de Hoofdstraat riep rond 15.45 uur de hulp van surveillerende politiemensen. Hij volgde een tweetal mannen die goederen uit de winkel hadden meegenomen zonder te betalen. In hun tassen van het tweetal troffen de politiemensen sportjasjes uit de winkel, die niet bleken te zijn afgerekend. Beide mannen 28 en 36 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Een 49-jarige man uit Apeldoorn nam rond 16.20 uur uit een supermarkt aan het Operaplein vlees mee zonder te betalen. Dat had hij beter niet kunnen doen, aldus de dienstdoende agenten in hun rapport, want hij werd vervolgens achtervolgd door een aantal medewerkers van de supermarkt die hem nabij de Dotterbloem konden aanhouden. Hij werd daarna overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau.


---


---


---

---- --