Gemeente Best

Streek ontmoet Stad groot succes

04-06-2009

De eerste editie van Streek ontmoet Stad op zondag 31 mei in Landschapspark Moerenburg is zeer geslaagd. Zowel de bezoekers als de organisatoren van Stichting Streekfestival Het Groene Woud zijn dik tevreden. Veel mensen, jong en oud, bezochten het evenement net buiten Tilburg. De gezellige sfeer, de leuke muziek, de interessante stands, de kinderspelletjes en natuurlijk het prachtige weer zorgden ervoor dat de bezoekers uren op het festivalterrein vertoefden.

Ongedwongen sfeer
Organisator Geert van der Veer: "Voor de eerste editie van Streek ontmoet Stad zijn we dik tevreden. Het animo bij de standhouders om deel te nemen was prima. En ook zij zijn zeer tevreden over het verloop van de dag. Dezelfde reacties kreeg ik van bezoekers. Met name de ongedwongen sfeer sprak veel mensen aan. De bedoeling was met name de stedelingen te interesseren voor het evenement en hiermee voor het Landschapspark Moerenburg en Nationaal Landschap Het Groene Woud. Hierin zijn we prima geslaagd."

Impressie van Streek ontmoet Stad

Prima aanzet voor vervolg
Ook Frans van Beerendonk, voorzitter van Stichting Streekfestival Het Groene Woud, toont zich dik tevreden. "Streek ontmoet Stad is het Streekfestival Het Groene Woud in het klein. Met een iets andere invulling, meer gericht op de stad, maar qua sfeer en opzet prima vergelijkbaar met het jaarlijkse evenement op Landgoed Velder in Liempde. Het succes van Streek ontmoet Stad biedt ons veel aanknopingspunten voor vervolg. Het is immers een voorbeeld voor samenwerking tussen de stad en haar ommeland, Het Groene Woud. Belangrijk voor een goede samenwerking is dat mensen en ondernemers elkaar goed kunnen vinden. Met Streek ontmoet Stad hebben we hier een prima aanzet toe gegeven. Dit biedt volop mogelijkheden voor vervolgactiviteiten op elk vlak binnen de stad-platteland-relatie."

Streekfestival Het Groene Woud
Op zondag 5 juli 2009 op Landgoed Velder in Liempde is het feest bij het 5e Streekfestival Het Groene Woud! Thema van deze lustrumeditie is namelijk `feest en muziek' en de hele dag zullen de meest uiteenlopende artiesten, bands en muziekgezelschappen optreden. Het festival is ingedeeld in vele `thematuinen': van natuur tot kunst, van cultuurhistorie tot recreatie & toerisme en van culinair genot tot landbouw en een grootse kinderspeeltuin. In elke `tuin' vinden activiteiten plaats, presenteren bedrijven zich en zijn er proeverijen. Verder is er ter gelegenheid van het lustrum een speciaal belevingsplein. Via één van de vele fietsroutes door Het Groene Woud is het festival op Landgoed Velder prettig en makkelijk te bereiken. Kijk voor meer informatie op: www.streekfestival.com.
---