Politie Haaglanden

Kom bij de politie

persberichten 7 juni

persberichten 7 juni

Haaglanden, 07-06-2009

Vervelende bestuurder aangehouden
Den Haag Agenten werden op zaterdag 6 juni gezonden naar een café aan de Laan omdat daar een man zich vervelend zou gedragen. Toen zij daar aankwamen was de man al verdwenen. De agenten kregen te horen dat de man in het café zou hebben gevochten. Hij was met twee andere personen een parkeergarage ingelopen aan de Laan. Kort daarop hoorden en zagen de agenten een auto met gierende banden de garage uit rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder bleek de man te zijn die zich even tevoren in het café zou hebben misdragen. Toen deze 42 jarige bestuurder uit Den Haag werd gecontroleerd en een blaastest moest afleggen werd hij aangehouden. Op dat moment begon de man zich zeer vervelend te gedragen. Hij werd in de boeien gedaan en moest mee naar een politiebureau.
Aan het bureau bleek het te gaan om een bekende van de politie. Meneer bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hiervoor krijgt hij een proces-verbaal. Hij kreeg een weigering voor het niet blazen aan een politiebureau en niet meewerken. Hij vond het bovendien nog nodig om agenten te bedreigen ook in hun familiesfeer. Ook dit wordt in een proces-verbaal verwerkt.

Scooterrijder aangehouden na aanrijding
Den Haag Agenten zien op zaterdag 6 juni omstreeks 01.25 uur een scooterrijder met duopassagier uit de Uitenhagenstraat komen rijden. Deze mannen werden al achterna gezeten door de politie. Op dat moment krijgt de scooter een aanrijding op de Monstersestraat. Vervolgens gaat de bestuurder er alleen op de scooter vandoor en zijn passagier gaat er te voet vandoor. Deze man kon snel op de Zoutkeetsingel worden aangehouden. Het bleek een 17-jarige jongeman uit Den Haag te zijn. In zijn fouillering werd een rijbewijs aangetroffen op naam van een onbekend persoon en blijkt van diefstal afkomstig te zijn. De bestuurder van de scooter is na de aanrijding naar het Transvaalpark gereden en verstopte zich in de omgeving van de kinderboerderij. Maar agenten konden deze 15-jarige snel inrekenen. Na controle bleek de scooter te zijn gestolen. Beide verdachten kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Man aangehouden na mishandeling van een vrouw
Den Haag Een 41-jarige man uit Den Haag is op vrijdag 5 juni om 20.30 uur aangehouden in de Mijtenstraat. Deze man zou een 53-jarige vrouw uit Den Haag in een gebedsruimte in die straat meerdere malen in haar gezicht hebben geslagen. De man is meegenomen voor verhoor.

Jongen aangehouden
Den Haag Tijdens hun surveillance zien agenten op vrijdag 5 juni om19.50 uur, een jongen op een bromfiets rijden in de Sumatrastraat. Bij het zien van de agenten gaat de scooterrijder er meteen vandoor. Na een korte achtervolging wordt hij aangehouden in het Scheveningsebos.
Hij heeft zich dan al ontdaan van de bromfiets die in het bos wordt aangetroffen.
De bestuurder blijkt een 18-jarige jongen uit Den Haag te zijn. Hij is aangehouden als verdacht van diefstal van de bromfiets. Hij is meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.

Vrouw aangehouden na verkeersovertredingen en onder invloed Den Haag Een 32-jarige vrouw op een motor is op zondag 7 juni om 05.05 uur aangehouden op de Gevers Deijnootweg. De vrouw had twee keer door het rode licht gereden en moest een blaastest afleggen. Hierna werd zij aangehouden. Op een politiebureau blies zij nogmaals en de uitslag was 685 ugl. Zij krijgt hiervoor en voor het twee maal door rood rijden een proces-verbaal. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden na brand
Den Haag Een 29-jarige man woonachtig in Den Haag is op zaterdag 6 juni om 01.00 uur aangehouden in de omgeving van de Wolweversgaarde. De man werd aangetroffen op een bouwterrein. Hij was agenten al opgevallen door zijn vreemde gedrag. Toen zij hem wilde controleren ging hij er vandoor. De omgeving werd afgezet en er werd naar hem gezocht. Toen er ook nog op dat bouwterrein brand uitbrak en hij kwam aanlopen is hij meteen aangehouden als verdacht van brandstichting.

Jongen met gestolen fiets aangetroffen
Den Haag Op vrijdag 5 juni omstreeks 20.15 uur zien agenten een 14 jarige jongen met een fiets staan bij de bushalte aan de Hengelolaan. Als zij de jongeman controleren met de fiets blijkt de fiets gesignaleerd te staan als gestolen. De jongen is met de fiets meegenomen naar een politiebureau waar de zaak wordt onderzocht.

Man aangehouden na verkeersovertreding
Den Haag Op zaterdag 6 juni om 10.25 uur zien agenten dat er op het Lorentzplein een auto op een invalide parkeerplaats staat, zonder geldige parkeerontheffing . Als ze de auto controleren blijkt deze geen invalide parkeerontheffing te hebben en bovendien niet APK gekeurd en verzekerd te zijn.
De tenaamgestelde blijkt nog twee boetes te moeten betalen. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring komt er een 22-jarige man aangelopen die zegt de vriend te zijn van de eigenaresse van de auto. Samen met deze man zijn de agenten naar de vriendin gelopen. Zij wordt aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar worden de nog openstaande boetes betaald evenals de boete voor het staan op een invalideplek zonder vergunning.

Motorrijder gewond na val
Den Haag/Rijswijk Een 20-jarige man uit Rotterdam is op zaterdag 6 juni om 14.00 uur gewond geraakt op de Rijksweg A4 ter hoogte van de afslag Rijswijk Centrum.
De man is door nog onbekende oorzaak de macht over zijn stuur kwijtgeraakt en ten val gekomen. Hij kwam tegen de vangrail aan en werd daar liggend in het gras onder de vangrail gewond aangetroffen. Hij is met onbekend letsel vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis.

Alcoholcontrole
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) Op vrijdag 5 juni tussen 21.00 uur en 23.15 uur en op zaterdag 6 juni tussen 01.45 uur en 03.15 uur is er een alcoholcontrole gehouden op de Lavendel. Hierbij werden 188 bestuurders gecontroleerd en moesten een blaastest afleggen. In totaal werden vijf personen aangehouden voor het rijden onder invloed. De hoogst gemeten blaastest bleek 990 ugl te zijn. Op zaterdag 6 juni werd er op de Laan van Nieuw Oostindie ook op alcohol gecontroleerd en in totaal moesten 123 personen een blaastest afleggen. Hierbij kregen zes personen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Man aangehouden na diefstal uit auto
Leidschendam ( Leidschendam-Voorburg) Agenten kregen op vrijdag 5 juni omstreeks 17.30 uur de opdracht te gaan naar de Patrijslaan waar een man in een geparkeerd staande auto zou inbreken. Aan de hand van het opgegeven signalement konden zij deze man traceren op de Heuvelweg nabij de Burgemeester Banninglaan. De man werd hier aangehouden en hij bekende meteen de inbraak. Aan een politiebureau bleek dat deze 41-jarige man woonachtig in Leidschendam nog gesignaleerd te staan. Hij is ingesloten.

Auto te water
Leidschendam ( Leidschendam-Voorburg) Een 32-jarige vrouw uit Haarlem is op zaterdag 6 juni om 11.15 uur gewond geraakt nadat zij door nog onbekende oorzaak de macht over haar stuur verloor op de autosnelweg A4 ter hoogte van de afslag Leidschendam. De vrouw kwam met haar auto onderste boven in het water terecht. Getuigen en andere omstanders hebben de auto omgedraaid en de vrouw vanaf de bestuurderstoel en uit de auto weten te halen.
Meteen zijn ze de vrouw gaan reanimeren. Na verloop van tijd kon de vrouw weer op eigen kracht adem halen. Ter plaatse werd een rijbaan afgesloten en moest de traumaheli ter plaatse komen. De collegas van de KLPD nemen de zaak in onderzoek. De vrouw is in zorgelijke toestand naar het Erasmus MC vervoerd.

Kopstaart aanrijding met gewonden
Wassenaar Op de Zijdeweg ontstond op zaterdag 6 juni omstreeks 17.10 uur een kopstaart aanrijding waarbij in totaal l0 mensen betrokken waren en drie voertuigen. De GGD heeft ter plaatse drie mensen behandeld. De vrouw die een auto bestuurde had niet door dat de auto voor haar remde. Het gevolg was dat dit laatste voertuig tegen haar voorganger botste welke weer doorschoof tegen die voorganger. Twee voertuigen moesten worden weggesleept.

Bromfietser aangehouden na blaastest
Wassenaar Een 38-jarige Wassenaarder werd met zijn bromfiets op zondag 7 juni om 01.30 uur gecontroleerd op de Rijksstraatweg. De man moest een blaastest afleggen en is hierna aangehouden. Aan een politiebureau moest hij wederom blazen en was de uitslag 885 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Snorfietser gewond na aanrijding
Rijswijk Op zaterdag 6 juni om 12.10 uur is een 19-jarige man uit Den Haag gewond geraakt na een aanrijding op de Volmerlaan. De man zou op zijn snorfiets vanaf de Polakweg komen rijden en wilde de Volmerlaan op rijden. Hier kwam hij in botsing met een auto die op de Volmerlaan reed. Het gevolg was dat hij kwam te vallen en gewond raakte. Hij is met onbekend letsel vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. Naar de juiste toedracht van deze aanrijding wordt een onderzoek ingesteld.

Aanrijding met letsel
Rijswijk Op zaterdag 6 juni om 12.45 uur ontstond er een aanrijding op de kruising Prinses Beatrixlaan met de Prinses Irenelaan. Twee autos kwamen met elkaar in botsing en er raakten drie personen gewond. Een 38-jarige en een 34-jarige vrouw beiden uit Den Haag werden vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Een 57-jarige vrouw werd naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. Twee kinderen die bij de aanrijding betrokken waren zijn alleen voor onderzoek meegenomen. Naar de juiste toedracht van deze aanrijding wordt onderzoek gedaan. Mogelijk dat één van de bestuurders het rode verkeerslicht heeft genegeerd.

Motorrijder verongelukt
Naaldwijk (Westland) - Een 23-jarige jongeman uit Honselersdijk is op zaterdag 6 juni omstreeks 13.40 uur overleden na een tragische valpartij in de Gildestraat.
De man reed met zijn motor in die straat en is door nog onbekende oorzaak de macht over zijn stuur verloren. Hij kwam hierbij ten val en is ter plaatse overleden. Diverse getuigen zijn gehoord naar aanleiding van dit ongeval.

Jongen gewond na aanrijding
s-Gravenzande (Westland) Een 17-jarige jongeman uit s-Gravenzande is op zaterdag 6 juni om 13.50 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Maasdijk. De jongen kwam op zijn snorfiets vanaf de Wouterseweg de Maasdijk op rijden om deze te willen oversteken. Hierbij heeft hij vermoedelijk geen voorrang gegeven aan een auto rijdend op de Maasdijk.
Het gevolg was een aanrijding. De jongen kwam ten val en reed met zijn bromfiets het talud af en kwam tegen een hek tot stilstand. Hij is met rugletsel vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.

Bromfietser aangehouden na controle
Delft Een 35-jarige man woonachtig in Delft is op zaterdag 6 juni omstreeks 18.55 uur aangehouden na controle met zijn bromfiets op de Oude Langendijk ter hoogte van perceel 19.
Een agent zag de man stoppen voor een voetganger op een oversteekplaats en hij zag dat de bestuurder zijn rijtuig nauwelijks in bedwang kon houden. Hierop werd deze man gecontroleerd en moest hij een blaastest afleggen. Hierna is hij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar blies hij 680 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van acht uren.

Wildplasser aangehouden en bekeurd
Delft Een 22-jarige jongeman uit Maasland is op zondag 7 juni om 23.35 uur aangehouden op de Markt na wildplassen. Agenten zagen de jongeman staan plassen tegen de kerk en spraken hem hierop aan. Hij kon geen legitimatie tonen omdat hij die niet bij zich had. Hij werd toen in kennis gesteld dat hij was aangehouden ter zaken wild plassen en het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs. Hierna zette hij het meteen op een lopen. Ter hoogte van het standbeeld kon hij in zijn kraag worden gegrepen en is hij meegenomen.

Jongen aangehouden met een mes op zak
Zoetermeer Op zaterdag 6 juni om 05.30 uur is een 21-jarige jongeman woonachtig in Zoetermeer aangehouden op de Jeruzalem. De jongen zou in een shoarmazaak problemen hebben gekregen met een man. Hij zou deze man met een mes hebben bedreigd. In de kleding van de jongeman werd een mes aangetroffen. Hij is meegenomen voor verhoor.

Jongen aangehouden na controle
Zoetermeer Een 17-jarige Hagenaar is op zaterdag 6 juni om 18.00 uur aangehouden op perron 4 aan de Boerhaavelaan. De jongen wilde zijn naam niet op geven aan een conducteur die hem een bekeuring wilde geven. Omdat hij geen legitimatiebewijs kon tonen werd hij aangehouden. De jongen was nog in het bezit van een fiets met een doorgezaagd slot. Zowel hij als de fiets zijn meegenomen naar een politiebureau. Daar wordt het één en ander uitgezocht.

Vrouw gewond na val met haar fiets
Zoetermeer Een 61-jarige vrouw uit Zoetermeer is op zondag 7 juni om
01.25 uur na een val met haar fiets op de Nederlandlaan gewond geraakt aan haar hoofd.
De vrouw werd liggend in een plas bloed op straat aangetroffen. De oorzaak van de val was niet bekend. Het slachtoffer gaf aan gedronken te hebben. Zij is vermoedelijk met een gebroken jukbeen en wonden aan haar gezicht overgebracht naar het lange Land ziekenhuis.