Politie Zeeland


---


W-2071-2009 Jeugd gecontroleerd op alcoholgebruik, Zoutelande
Vanaf zaterdagavond 21.30 uur tot zaterdagnacht 02.30 uur heeft politie Zeeland, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Indigo (verslavingszorg) in Zoutelande gecontroleerd op alcoholmisbruik onder jongeren.
Aan het begin van de (uitgaans)avond is iedereen die Zoutelande in kwam, ook bestuurders van bromfietsen en auto's, gecontroleerd op het gebruik van alcohol.
Erg veel kinderen van onder de 15 jaar oud bleken onder invloed van alcohol te zijn.
Bij vier kinderen (van onder de 15 jaar oud) werd geconstateerd dat zij meer dan 1 promille alcohol in hun bloed hadden.

Eén van deze vier kinderen had meer dan 1,5 promille alcohol in het bloed. De ouders van dit kind zijn opgebeld om hem/haar te komen halen.
De ouders van de andere kinderen zullen worden geïnformeerd.
Ook later op de nacht is, bij het verlaten van Zoutelande, gecontroleerd. Hierbij is bij nog eens drie kinderen van onder de 15 jaar oud geconstateerd dat zij meer dan 1 promille alcohol in hun bloed hadden.

O-2072-2009 Diefstal en brandstichting, Brouwershaven
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn, uit een loods aan de Heernisweg in Brouwershaven gereedschappen en een buitenboordmotor met een totale waarde van vele duizenden euro's weggenomen. Ook is op het terrein bij de loods een uitgebrande auto aangetroffen.
Rond 04.35 uur die nacht kreeg politie Zeeland de melding dat er rook te zien was in de omgeving van de Heernisweg in Brouwershaven.
Agenten die een kijkje gingen nemen troffen, bij een loods aan de Heernisweg, een in brand gestoken auto aan. Deze auto blijkt na vrijdagavond 22.30 uur te zijn weggenomen bij de jachthaven in Brouwershaven.
Tevens bleek dat de loods, waar de auto bij stond, was opengebroken. Uit de loods zijn gereedschappen en een buitenboordmotor met een totale waarde van vele duizenden euro's weggenomen.

O-2073-2009 Rijden onder invloed, Colijnsplaat
Vrijdagavond rond 20.00 uur is een 27-jarige automobilist (woonplaats onbekend), aan de Noordlangeweg in Colijnsplaat gecontroleerd op het rijden onder invloed.
De automobilist is door een getuige staande gehouden nadat hij slingerend over de weg reed.
De 27-jarige man, die vermoedelijk onder invloed van drugs was, verloor toen de politie ter plaatse was bijna het bewustzijn waarop een ambulance werd gewaarschuwd. De automobilist is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar bloed is afgenomen voor een bloedproef. De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend.

Z-2074-2009 Diefstal uit winkel, Terneuzen
Tussen vrijdagavond 20.30 uur en zaterdagochtend 06.00 uur is er ingebroken in een winkel aan de Alvarezlaan in Terneuzen.
Uit het pand zijn enkele honderden euro's en computerapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
Er is een raam opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.