Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 07-06-2009

3 aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag was de sfeer wisselend in het centrum. De politie smoorde een aantal vechtpartijtjes in de kiem. Er zijn drie aanhoudingen verricht, waarvan één voor verstoring van de openbare orde.

Rond 01.15 uur is een 24-jarige man uit Breda aangehouden, nadat
portiers van een horecagelegenheid hadden verklaard dat hij hen had mishandeld. De man zou bij de gelegenheid buiten zijn gezet en
probeerde vervolgens alsnog via de achterzijde binnen te komen. Hij werd hierbij betrapt en tijdens het conflict dat volgde zou hij de portier hebben geslagen. De verdachte is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Hij verklaarde dat hij door de portiers was mishandeld.

Rond 02.30 werd een 19-jarige Bredase aangehouden voor belediging. De vrouw verzette zich hevig bij haar aanhouding en gaf een politieman een trap in zijn gezicht toen hij haar in de politiebus wilde laten plaatsnemen. De agent hield hieraan licht letsel over. De vrouw is vervoerd naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De
politiemedewerker heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Man aangehouden voor doorrijden na ongeval

BREDA: Zondag werd om 02.10 uur melding gemaakt van een
verkeersongeval op de kruising tussen de Ettensebaan en de
Tuinzigtlaan. Een van de partijen was na het ongeval weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken.
Bij aankomst van de politie verklaarde een 30-jarige vrouw uit Bergen op Zoom dat ze over de Ettensebaan reed, komende vanuit de richting centrum, toen er plotseling van links een auto aan kwam rijden. De bestuurder kwam vanuit de Tuinzigtlaan en reed de kruising over zonder voorrang te geven. Er ontstond een aanrijding, waarna de auto wegreed zonder dat de bestuurder zijn identiteit bekend maakte. De vrouw had het kenteken van de auto genoteerd.
De politie ging naar de woning van de tenaamgestelde van de auto en trof hier een 32-jarige man aan. Hij verklaarde dat hij betrokken was geweest bij een aanrijding, maar was doorgereden omdat hij teveel had gedronken. Hij wilde zijn rijbewijs niet kwijtraken.
De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 475 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisje aangehouden voor vernieling antenne

BREDA: De politie kreeg zaterdag rond 22.00 uur melding van een
inwoner van de Wingerdstraat. De man had een meisje aangehouden dat zojuist de antenne van zijn auto kapot had gemaakt. De politie nam het 13-jarige meisje over en nam aangifte op van de gedupeerde. Het meisje werd meegenomen naar het politiebureau. Tijdens verhoor verklaarde ze dat ze een paar keer was omgevallen nadat ze alcoholhoudende drank had gedronken. Ze zou bij een van haar vallen de antenne hebben vernield. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Later zal worden besloten of zij mogelijk een HALT-verwijzing krijgt.

Beschonken bestuurder aangehouden door omstanders

WERNHOUT: Zaterdagavond kregen een aantal mensen op de Kleine
Heistraat onenigheid. Een getuige meldde bij de politie dat men de sleutels van een dronken automobilist af hadden gepakt, nadat hij bijna een aantal mensen en voertuigen aanreed. De politie hield de 33-jarige man uit Wernhout aan en nam hem mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 685 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg