Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 07-06-2009

Jongen met stanleymes aangehouden

OOSTERHOUT: De politie hield zaterdag rond 22.45 uur een 14-jarige jongen uit Oosterhout aan. De jongen werd op aanwijzen van de
beveiliging aangesproken door de politie omdat hij tegen een hek zou hebben geschopt bij het Parkfeest. De jongen bleek een stanleymes bij zich te hebben en is aangehouden. Het mes is in beslag genomen.
Tijdens verhoor ontkende de jongen tegen het hek te hebben geschopt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Twee aanhoudingen bij vechtpartij

RAAMSDONKSVEER: Een getuige meldde zondag een vechtpartij in de
Hoofdstraat waarbij meerdere partijen betrokken waren. De politie trof een 21-jarige man uit Deventer aan. Hij verklaarde door meerdere
personen te zijn belaagd in een horecagelegenheid. Toen hij een van de mannen, die erg dicht bij hem kwam staan en hem provoceerde, wegduwde, kreeg hij een klap in het gezicht. Hij had een verwonding aan zijn oor en in zijn gezicht. Ook was er een stuk van zijn tand af. De man deed aangifte van mishandeling. De vrienden van de man probeerde hem te ontzetten, maar kregen hierop ook klappen van de groep. Er ontstond een vechtpartij.
De politie hield op basis van de verklaringen een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Geertruidenberg aan voor openlijke geweldpleging. De verdachten verklaarden dat zij niet de aanstichters waren van het gevecht. Beide mannen hadden verwondingen in het gezicht.

Tweetal aangehouden op gestolen bromfiets

OOSTERHOUT: De politie hield zondag om 02.40 uur twee verdachten van diefstal c.q. heling van een bromfiets aan op de Kasteeldreef. De 15-jarige en 16-jarige inwoners van Oosterhout werden aangehouden toen ze op een scooter reden die diezelfde nacht gestolen was aan de
Berendonk. Bekenden van de eigenaar zagen het tweetal op de scooter rijden en herkende het voertuig. Ze alarmeerden de eigenaar en de politie en hielden het tweetal aan. De politie nam de twee over en sloot ze op het politiebureau in voor verhoor.
De 16-jarige bleek bij aanhouding in bezit te zijn van een dolk. Deze is in beslag genomen. De twee ontkenden bij verhoor betrokken te zijn bij de diefstal.

Auteur: Inge Rijgersberg