Ingezonden persbericht


Persbericht Amersfoort, 7 juni 2009

Van 't Erve voorgedragen als wethouder GroenLinks

De fractie van GroenLinks Amersfoort heeft besloten fractievoorzitter Sebastiaan van 't Erve voor te dragen als wethouder na het vertrek van de huidige wethouder Gerda Eerdmans.

Kort geleden maakte wethouder Gerda Eerdmans bekend dat zij op 1 augustus zal worden benoemd als voorzitter van de Groepsdirectie ROC ASA binnen de Amarantis Onderwijsgroep. Dat betekent dat wethouder Eerdmans haar termijn tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet vol zal maken. De fractie van GroenLinks heeft besloten zo snel mogelijk invulling te willen geven aan de leegkomende wethouderspost.

Vicefractievoorzitter Annemiek de Crom licht het besluit toe: "Wij vinden onze huidige fractievoorzitter, Sebastiaan van 't Erve, de beste kandidaat voor het wethouderschap. Hij toont liefde en betrokkenheid voor de samenleving, is een mensgericht en inspirerend leider en heeft in de raad bewezen te kunnen knokken voor de GroenLinks idealen. Wij denken dat Sebastiaan met deze eigenschappen een uitstekende wethouder zal zijn."

Het bestuur van GroenLinks Amersfoort steunt de voordracht eveneens. Afdelingsvoorzitter Frans Prins: "Sebastiaan heeft de afgelopen jaren de GroenLinks-visie stevig en overtuigend neergezet. Tegelijkertijd weet hij wat nodig is om bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Het bestuur is ervan overtuigd dat GroenLinks met Sebastiaan als wethouder haar positie in de coalitie voluit kan waarmaken, zeker in de komende tijd, met belangrijke besluiten vanwege de bezuinigingen."

NOOT VOOR DE REDACTIE:
(