Politie Gelderland-Zuid

Kom bij de politie

Autobrand en vernieling auto

Nijmegen, 07-06-2009 o Zaterdagnacht zijn 2 autos uitgebrand in Nijmegen. Een in de wijk Hillekensacker en een in de Meijhorst. Een derde auto werd vernield in de wijk Leuvensbroek; de verdachte is aangehouden.

Rond 4 uur vannacht is de brandweer een personenauto gaan blussen op de Hillenkensacker 30e straat. De auto brandde volledig uit; een dicht daarnaast geparkeerde auto raakte zwaar beschadigd. Door beide eigenaren is aangifte gedaan. Vermoedelijk is er sprake van een relationeel aspect.

Eerder die nacht, rond 00.15 uur brandde een personenauto uit aan de Meijhorst 63e straat. Een alerte buurtbewoonster meldde de brand bij de aangeefster. De aanleiding is hier onduidelijk.

Verdachte mee na vernieling auto

Zaterdagnacht is een 18-jarige Nijmegenaar aangehouden voor eenvoudige mishandeling van een buurtgenoot en vernieling van een personenauto. De auto stond helaas toevallig in de buurt en is geen eigendom van beiden. Aanleiding tot dit alles was een feestje waarop door jonge knapen werd gerookt, waarmee een vader het niet eens was. Toen hij zijn zoon haalde sneuvelde een ruitje, hierop reageerde de zoon des huizes door de vader een klap te verkopen en een trap tegen de auto te geven. Hij is door agenten aangehouden.(01)

Laatst gewijzigd 07-06-2009 16:50 | © Regio Gelderland-Zuid |