Politie Zeeland


---


O-2075-2009 Eenzijdig ongeval, Wolphaartsdijk
Zaterdagmiddag rond 16.30 uur vond er op Nazareth in Wolphaartsdijk een eenzijdig ongeval plaats.
Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Goes reed over Nazareth, komende uit de richting van de Friesestraat en gaande in de richting van de Aardebolleweg.
Door onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto van de weg en belandde in een naast de weg gelegen sloot.
Uit een blaastest op straat bleek dat de man teveel had gedronken. In het ziekenhuis, waar hij per ambulance heen is gebracht met verwondingen in zijn gezicht, is bloed afgenomen voor een bloedproef.

Z-2076-2009 Rijden onder invloed, Koewacht
In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.50 uur is een 24-jarige automobilist uit Stekene (B), aan de Fortdijk in Koewacht gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man, die beginnend bestuurder is, 1,8 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Z-2077-2009 Eenzijdig ongeval, IJzendijke
Zaterdagavond rond 22.35 uur vond er op de Willemsweg bij IJzendijke een eenzijdig ongeval plaats.
Een 49-jarige automobilist uit Terneuzen reed over de Willemsweg (N61), komende uit de richting van Schoondijke. Door onbekende oorzaak reed hij, net voor de kruising Parkzicht, op de rotonde tegen betonblokken. Na enkele verkeersborden en hekken, die op de rotonde stonden, te hebben geraakt kwam de auto tot stilstand.
De 49-jarige man is per ambulance, in kritieke toestand overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Brugge. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend.
In het ziekenhuis is bloed afgenomen voor een bloedproef.

Z-2078-2009 Beroving, Westdorpe
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een beroving die zaterdagmiddag rond 15.15 uur, aan de Vlietstraat in Westdorpe plaatsvond.
Rond genoemd tijdstip liep een 12-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen over de Vlietstraat toen hij door een onbekende jongen naar de grond werd gewerkt. Toen de 12-jarige jongen op de grond lag werd zijn portemonnee, met daarin enkele euro's en pasjes, uit zijn broekzak weggenomen. Na de diefstal sprong de onbekende jongen achter op de fiets bij een andere onbekend gebleven jongen waarop het tweetal wegreed.

O-2079-2009 Diefstal uit winkel, Goes
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een winkel aan de Ganzepoortstraat in Goes, die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond.
Uit de winkel is een grote hoeveelheid kleding met nog onbekende waarde weggenomen.
Er zijn een deur en een veiligheidshek vernield; het totale schadebedrag is onbekend.