Schrijversduo ontstaat op Hyves


DEN HAAG, 20090607 -- "Waar Hyves al niet goed voor is," dachten Marianne van Buitenen en Eva Krap op vrijdag 5 juni 2009. Die dag verscheen 'Hoezo... jaloers', het boekje dat zij als het schrijversduo 'Maniva' samen hadden geschreven. Nadat ze elkaar op Hyves hadden leren kennen, bleek al snel dat zij één grote passie deelden: Schrijven! Ondanks het enorme leeftijdsverschil, zij schelen maar liefst 31 jaar, besloten ze de handen ineen te slaan. Ze realiseerden zich dat er nog ongeveer één miljoen Nederlanders rondlopen met schrijversinspiraties.

Deze samenwerking moest dus een tamelijk uniek boek opleveren. Dat realiseerden zij in deze vorm: Eén boek, twee verhalen, één gezamenlijk thema (jaloezie), twee auteurs.
Vervolgens werd door hen een wedstrijd op Hyves georganiseerd. Hierbij kregen twee vrouwelijke Hyvers de kans om een bijrol te winnen in de verhalen. Het enthousiasme van de deelneemsters was groot. Vooral ook omdat de verhalen in het populaire chicklit-genre zijn geschreven. Het viel nog niet mee voor de auteurs om uit de inzendingen twee winnaressen te kiezen, juist omdát iedereen zo enthousiast was!

Nadat de winnaressen in de bijrollen waren geschreven werden de verhalen samengevoegd tot één manuscript. Vervolgens stuurden ze het volledige manuscript naar uitgeverij Boekscout. Al snel werd het manuscript goedgekeurd, de foto voor de cover werd gemaakt en korte tijd later verscheen 'Hoezo... jaloers?'

De gebeurtenissen rond het schrijfavontuur hebben Marianne van Buitenen en Eva Krap samengevat op hun website: www.hoezojaloers.come2me.nl





Ingezonden persbericht