VNG-congres in Almere: Het Talent van Gemeenten

29/05/2009 14:47

VNG

Hoe haal je als lokaal bestuurder talent uit de samenleving? En hoe kunnen gemeentebestuurders het veelzijdige talent van hun eigen gemeente op het spoor komen? Over het vermogen om het talent van de gemeenten in al zijn vormen te ontdekken en te ontwikkelen zullen ruim 3000 lokale bestuurders zich op 9 en 10 juni in Almere buigen tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Programma 9 juni

Op dinsdag 9 juni start het plenaire programma met een inleiding van prof. dr. Pieter Winsemius, lid van de WRR. Aansluitend wordt er gedebatteerd met ir. Bert Keijts (Overheidsmanager van het jaar) en Siebren van der Berg (Jonge ambtenaar 2008). De ochtend wordt afgesloten door Erica Terpstra voorzitter van NOC-NSF. Na de lunch kunnen de congresgangers kiezen uit deelcongressen, workshops en bijna vijftig excursies in de gehele provincie.

Programma 10 juni

Op woensdag 10 juni vindt de Algemene Ledenvergadering van de VNG plaats. Hierin stemmen de leden onder andere over het oprichten van stichting Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten (KING). Het plenaire programma start met een toespraak van mr. Herman Tjeenk Willink, vice-president van de Raad van State. Daarna volgt de presentatie van de commissie Toekomst Stadsregionale Samenwerking (CTSS) door drs. Ed Nijpels. Mr. drs. René Paas presenteert het rapport van de commissie 'Zorg om Jeugd', over de toekomst van de jeugdzorg. Rond 11.45 uur spreekt VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma haar jaarrede uit. Deze wordt gevolgd door een toespraak van mevrouw Ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

9.45 uur: Opening door Annemarie Jorritsma, voorzitter VNG

10.00 uur: Algemene Ledenvergadering VNG

10.45 uur: presentatie mr. Herman Tjeenk Willink, vice-president Raad van State

11.00 uur: bekendmaking winnaar Verkiezing Jong Raadslid 2009

11.10 uur: presentatie rapport Commissie 'Zorg om jeugd', mr. drs. René Paas, commissievoorzitter

11.30 uur: presentatie rapport Commissie CTSS, drs. Ed Nijpels, commissievoorzitter

11.45 uur: Jaarrede VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma

12.15 uur: Speech dr. Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Het VNG-congres vindt plaats in Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinlaan 7, 1363 LA Almere.

U bent van harte uitgenodigd (delen van) het congres, inclusief deelcongressen en excursies bij te wonen. Als u het congres wilt bezoeken dient u zich aan te melden bij het secretariaat van de afdeling Communicatie van de VNG, 070 373 84 72. Na aanmelding krijgt u een programmaboekje toegestuurd. Op www.vng.nl treft u op de homepage een button aan. Hier is alle informatie over het VNG-jaarcongres 2009 te vinden, waaronder de vergaderstukken voor de Algemene Ledenvergadering.