Vlaamse Overheid

omgeleid via Edingsesteenweg (N7)

A8 richting Doornik afgesloten - verkeer omgeleid via Edingsesteenweg (N7)

Vlaamse overheid

maandag 8 juni 2009

Dinsdagavond 9 juni begint na de avondspits de volgende fase van de werkzaamheden op de A8 tussen het op- en afrittencomplex van Lembeek (nr. 22) en de grens met het Waalse Gewest. Doordat de werkzaamheden in de rijrichting van Brussel vroeger afgerond zijn dan voorzien, begint het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op dinsdag al met de werkzaamheden in de rijrichting van Doornik. De A8 wordt dan tot 17 juni ter hoogte van Tubeke afgesloten voor het verkeer richting Doornik. Dat verkeer zal omgeleid worden via de N7. Het verkeer richting Brussel zal tot het einde van de werkzaamheden één in plaats van twee rijstroken moeten gebruiken. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden duren tot en met 12 juli.

Fase 3 (van 10 juni tot en met 17 juni) Het verkeer richting Doornik zal omgeleid worden via de afrit van Tubeke (complex nr. 23), de Edingsesteenweg (N7), de Route de Quenast, en de oprit van de A8 van Rebecq/Quenast (complex nr. 24). Er wordt tijdens fase 3 ernstige hinder verwacht op de N7.

Fase 4 (van 18 juni tot en met 12 juli) In de vierde en laatste fase zal het verkeer richting Doornik via een doorsteek in de middengeleider naar de andere kant van de autosnelweg geleid worden. Er zal dus steeds een rijstrook open blijven in iedere rijrichting.

De oprit van het complex van Lembeek (nr. 22) voor het verkeer op de Edingsesteenweg richting Doornik zal ook afgesloten worden voor het verkeer. Dat verkeer wordt dan omgeleid via de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg naar de volgende oprit van de A8 in Tubeke (nr. 23), waar ze dan de A8 zullen kunnen nemen. Ook de afrit in Tubeke (complex nr. 23) voor het verkeer richting Doornik wordt afgesloten in fase 4. Dat verkeer zal omgeleid worden naar complex 24, via de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg.

Het wegdek van de A8 wordt heraangelegd in de beide rijrichtingen (Brussel/Doornik), van het op- en afrittencomplex van Lembeek (nr. 22) tot aan de grens met het Waalse Gewest. De betonverharding van het wegdek wordt hersteld, en er wordt een laag geluidswerende asfalt op aangebracht.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Betonac. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1.540.000 euro (incl. BTW).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Bijlagen:


* Bijlage met plan (doc, 943 kB)