Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 09.35 uur

Utrecht, 09-06-2009

Vrouw van halsketting beroofd

UTRECHT Een 75-jarige vrouw uit De Meern is slachtoffer geworden van een beroving.

De vrouw stond maandag 8 juni omstreeks 11.40 uur op de roltrap in het winkelcentrum Hoog Catharijne (Achter Clarenburg) toen plotseling een man haar gouden halsketting vastpakte en deze met grof geweld losrukte. De vrouw kwam ten val en liep lichte verwondingen op aan haar pols en been. Twee getuigen renden nog achter de man aan maar verloren op de Lange Elisabethstraat de man uit het oog. Het gaat om een negroïde man, ongeveer 25 jaar en 1.70 m. lang, met een oorbel in het linkeroor. Hij droeg een donkere jas met een witte bies op de voorzijde, een spijkerbroek en een witte pet.

Iedereen die informatie heeft over deze beroving wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie, district Utrecht centrum, telefoon 0900-8844.

Jongen aangehouden

UTRECHT - Een 16-jarige jongen uit Utrecht is dinsdag 9 juni omstreeks 00.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal.

Bij de politie was de melding gedaan dat enkele jongens zich verdacht gedroegen op de Hoogravenseweg en een auto in een parkeervak duwden. De jongens liepen daarna weg in de richting van de Pagelaan. Na onderzoek aan de auto bleek dat het contactslot was geforceerd en dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. Politiemensen kamden daarop de wijk uit en zagen op de kruising Pagelaan/Musketierlaan vier jongens staan die voldeden aan het (kleding-)signalement. De vier gingen er snel vandoor, waarbij er één iets in de bosjes gooide. Na een korte achtervolging lukte het om de 16-jarige aan te houden, maar de anderen wisten uit handen van de politie te blijven. In de bosjes werd in een plastic zak een vermoedelijk van diefstal afkomstige multimediaplayer aangetroffen.

De 16-jarige zit vast en het onderzoek naar de drie andere verdachten en de herkomst van de multimediaplayer wordt voortgezet.

Mannen aangehouden in gestolen auto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juni twee mannen aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met twee inzittenden over de Beneluxlaan in de richting van de Churchilllaan rijden. Het kenteken van de auto werd via de meldkamer opgevraagd en gecontroleerd. Hieruit bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder kreeg een stopteken en zette de auto op de Trumanlaan aan de kant. De beide inzittenden, een 37-jarige man uit Ede (Gelderland) en een 27-jarige man uit Utrecht, werden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto in Limburg gestolen was.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 20.35 uur zagen agenten een man op een fiets over de Verlengde Vleutenseweg rijden. Zij zagen dat het slot niet op de fiets hoorde en besloten de man te controleren. Via de meldkamer werd het framenummer gecontroleerd. Hieruit bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De man, gegevens onbekend, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man verklaarde illegaal in Nederland te zijn. De Vreemdelingen politie zal een onderzoek naar zijn identiteit instellen.

Motorrijder rijdt door na aanrijding

UTRECHT De politie is op zoek naar een motorrijder die maandagmiddag na een aanrijding doorreed en een vrouw hulpeloos achterliet.

Een 38-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 18.05 uur met haar fiets over de Nicolaasweg. Plotseling werd de vrouw aangereden door twee personen op een motorfiets. De vrouw kwam hard ten val en bleef liggen. De bestuurder van de motor riep nog iets naar de vrouw en reed daarna door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstanders verklaarden dat het een zwarte motorfiets met twee opzittende betrof. Hij reed met hoge snelheid weg over de Mecklenburglaan in de richting van de binnenstad. De politie is op zoek naar deze motorrijder. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, telefoon 0900 88 44.