Gemeente Helmond


15,4 miljoen voor ondertunneling spoor

Het Rijk en de Provincie Noord-Brabant investeren 15,4 miljoen euro in de aanleg van een tunnel onder het spoor, ter hoogte van de Cortenbachstraat.

Wethouder T. Houthooft-Stockx kreeg het goede nieuws persoonlijk te horen van minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en Verkeersgedeputeerde mevrouw Van Nieuwenhuizen. Beide partijen investeren elk 7,7 miljoen euro.

Verkeersproblematiek aanpakken
Beide overheidsinstanties willen met deze investering de barrièrewerking van het spoor opheffen. De gemeente is zeer verheugd met de toegezegde subsidie. Met deze bijdrage kunnen we in Helmond de verkeersproblematiek rondom het spoor in een versneld tempo aanpakken. Het gaat hierbij altijd om plannen van grote omvang, ook in financiële zin, aldus een zeer tevreden wethouder T. Houthooft-Stockx.

Afronding stedelijke ring
De ondertunneling van het spoor maakt onderdeel uit van de afronding van de stedelijke ring in Helmond. De eerste fase loopt van de Europaweg tot aan de Heeklaan. De ondertunneling maakt hier deel van uit. Deze fase krijgt de komende jaren zijn uitwerking. Naast Helmond hebben ook de Brabantse gemeenten Best, Cuijk, Eindhoven, Oss, Roosendaal, s-Hertogenbosch en Tilburg subsidie ontvangen. In totaal gaat het daarbij om bijna 47 miljoen euro.