Gemeente Beek


Gemeentelijk Waarderingsteken voor Mannenkoor Beeker Liedertafel

Op zaterdag 6 juni werd Mannenkoor Beeker Liedertafel door de gemeente Beek onderscheiden. Zij ontvingen tijdens de jubileumreceptie ter ere van hun 120-jarig bestaan uit handen van burgemeester Cremers het Waarderingsteken van de gemeente, voor de bijzondere verdiensten van muzikale, artistieke en culturele aard voor de Beekse gemeenschap en de omliggende regio. Het Waarderingsteken is een speciaal voor Mannenkoor Beeker Liedertafel door Jo Ramakers veraardigd bronsplastiek met het thema "Verbondenheid".

Mannenkoor Beeker Liedertafel kan sinds de oprichting in 1889 terugblikken op een rijke historie. De Beekse vereniging heeft een uitzonderlijke staat van dienst waarbij een omvangrijke reeks artistieke hoogtepunten zijn terug te vinden. Het koor heeft zich daarbij vooral onderscheiden bij de uitwisseling van vriendschapsbanden met andere muziekverenigingen zowel in de regio alsook in diverse landen in Europa (zie bijgevoegde toelichting/geschiedenis).

Het gemeentelijke Waarderingsteken is een onderscheiding om Beekse verenigingen en instellingen die van grote betekenis voor de Beekse gemeenschap zijn te eren. Het is de tweede keer dat het Waarderingsteken zal worden uitgereikt. Het eerste Waarderingsteken ging in 2006 naar de Beekse carnavalsvereniging "de Baeker Pottentaote" ter gelegenheid van hun 11 x 11 jarig jubileum.

Te downloaden:

* Geschiedenis_Mannenkoor_Beeker_Liedertafel.pdf (18.27 KB)