Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Winnaar Kindergemeenteraad organiseert sponsorloop (persbericht 032, 2009)

De Van Heemskerckschool won op 19 maart jl. de Kindergemeenteraad -die gehouden werd op het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer- met het door hun bedachte Sponsorloopproject. Op 18 juni a.s. wordt het winnende project tot uitvoering gebracht; dan vindt de sponsorloop plaats voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit onze gemeente. De opbrengst van deze dag gaat naar CliniClowns en Unicef. De gemeente levert een bijdrage van EUR 2.000,- voor de realisatie van dit project.

s Morgens om 09.00 uur wordt het startsein gegeven van de Sponsorloop door wethouder Cor Drost op het grasveld achter de Europahal. De scholieren zoeken zelf actief sponsoren. Geld doneren kan per rondje of voor een vast bedrag. De kinderen gaan verspreid over de dag in drie groepen rennen. Rond 15.00 uur zal de Sponsorloop afgelopen zijn.

Kindergemeenteraad

Op 19 maart jl. organiseerde de gemeente Hoogezand-Sappemeer in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek het project De Kindergemeenteraad. Het doel van de Kindergemeenteraad is om kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan.

Veertig leerlingen van basisscholen deden mee aan de Kindergemeenteraad. Zij gingen zich een middag lang op het gemeente­ huis in Hoogezand bezig houden met lokale politiek. Dit deden zij door concrete plannen te bedenken in het kader van het thema spelen en vrije tijd.

Die avond presenteerden en discussieerden de leerlingen tijdens de Kindergemeenteraadsvergadering over de besteding van de 2.000,- die beschikbaar is gesteld door de gemeente. Het project van de Van Heemskerckschool werd uiteindelijk met meerderheid van stemmen aangenomen. Hun project wordt dus nu op 18 juni a.s. tot uitvoering gebracht.