Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 09-06-2009

Extra politiecontrole bij wegwerkzaamheden Veldhovenring

TILBURG: Het fietspad aan de Veldhovenring te Tilburg wordt opgeknapt. Dinsdag 2 juni jl. zijn de wegwerkzaamheden gestart in opdracht van de gemeente Tilburg. Hiervoor is tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld, vanuit de richting Molenstraat in de richting Wilhelminapark.
Uit klachten van bewoners en uit eigen waarnemingen van de politie is gebleken, dat het eenrichtingsverbod heel vaak door weggebruikers wordt overtreden. Dit levert verkeers-gevaarlijke situaties op voor andere weggebruikers en de mensen die bezig zijn met de werkzaamheden.

De politie controleert daarom dagelijks op deze locatie en heeft inmiddels al tientallen bestuurders bekeurd. Zij kregen allemaal een boete van 90,- De politie gaat de intensiteit van controles opvoeren vanwege het hoge gevaarsrisico en zal daarbij ook in de avond- en nachturen actief zijn.

Man raakt gewond bij keukenbrand

HILVARENBEEK: Maandagavond 8 juni ontstond er rond 18.30 uur brand in een restaurant aan de Tilburgseweg Hilvarenbeek. Bij het blussen van het vuur liep een medewerker (34) ernstige brandwonden op.

Ter plaatse bleek dat er frietpan in de keuken vlam gevat had. De 34-jarige medewerker probeerde het vuur met een schuimbrandblusser te blussen. Dit werkte averechts want er ontstond een grote steekvlam, waarbij het vet pan uitspatte. Het slachtoffer raakte daardoor zwaar verbrand. Hij is eerst onder de douche gezet, waarna hij door het ambulance personeel naar het Elisabeth ziekenhuis werd vervoerd. De veiligste manier om een brandende frituurpan te blussen is de zuurstof van het vuur af te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld door een deksel, vochtige doek of blusdeken de frituurpan te leggen.

Arrestaties vanwege vals geld

TILBURG: De politie arresteerde twee vrouwen nadat zij trachtten om met vals geld te betalen in een supermarkt aan de Westermarkt. Het feit vond maandagmiddag 8 juni plaats.
Het duo probeerde bij de supermarkt hun boodschappen met valse biljetten van 50,- te betalen. Ze hadden afzonderlijk gewinkeld en wilden onafhankelijk van elkaar het vals geld aanbieden. Het personeel zag echter dat het om vals geld ging en waarschuwde de politie. Beide vrouw (18 en 20) zijn afkomstig uit Amsterdam.
Het serienummer van de falsificaten was identiek en is elders in Nederland ook al opgedoken. De twee vrouwen zijn in het politiebureau verhoord. De twee biljetten van 50,- zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Tilburger is parkeren voor uitrit helemaal beu

TILBURG: Een 65-jarige Tilburger pleegde maandagmiddag 8 juni
vernielingen aan een auto die zijn oprit blokkeerde. Naast de woning van de man is een autoverhuurbedrijf gevestigd. Volgens de verdachte wordt met grote regelmaat zijn uitrit door geparkeerde huurauto's geblokkeerd. Maandag 8 juni kwam de verdachte rond 16.00 uur bij zijn woning aan. Er stond een auto voor zijn inrit. Hij vroeg de vrouw, die in de auto zat te wachten, om het voertuig auto te verplaatsen. Ze gaf daar echter geen gevolg aan. De verdachte werd daarop zo boos dat hij twee deuken in de auto sloeg. Hij werd gearresteerd en bekende het feit. De ontstane schade bedraagt ongeveer 800,- Tegen de 65-jarige Tilburger is proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarigen naar Bureau Halt vanwege graffiti

TILBURG: Twee jongens van 18 en 15 jaar zijn opgepakt naar aanleiding het plaatsen van graffiti. Ze werden maandagavond 8 juni om 21.20 uur betrapt op de Dalemdreef in de
Reeshof. Ze hadden in hun rugzak enkele spuitbussen verf. Ook op de geluidswal ter hoogte van golfclub waren ze met verf aan de gang geweest. Beide verdachten kregen in het politiebureau een verwijzing naar Bureau Halt. Vervolgens zijn de beide ouderparen geïnformeerd over het voorval.

Inbrekers nemen auto mee

HILVARENBEEK: Na een woninginbraak aan de J.F. Kennedylaan gingen inbrekers er vandoor met de auto van de gedupeerde bewoners. De inbraak werd gepleegd in de nacht van maandag 8 juni op dinsdag 9 juni, tussen 23.30 en 07.30 uur. De criminelen stalen o.a.
rijbewijzen, paspoorten, bankpasjes en de autosleutels. De daders namen vervolgens de zwarte Renault Espace voorzien van het kenteken 05-PN-SF mee. De politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig. Ook worden er nog een technisch sporenonderzoek een buurtonderzoek door de politie
uitgevoerd.

Politie onderzoekt inbraak benzinestation

HILVARENBEEK: Op dinsdag 9 juni 2009 werd er ingebroken in een benzinestation aan de Gelderstraat. De inbraakmelding kwam om 03.49 uur binnen. De sleutelhouder was snel ter plaatse maar moest vast stellen dat de daders er alweer vandoor waren. Volgens hem was dit de zevende keer dat er werd ingebroken. De daders waren het
kantoorgedeelte binnengekomen door een ruit in te slaan. Vanuit het kantoor werd de kluis meegenomen. Volgens getuigen ging het om drie daders die na de inbraak vertrokken in een zilvergrijze BMW. Het zou gaan om een sportief model, voorzien van een glazen zonnedak en kleine spoiler. Op basis van de aangifte en de aangetroffen sporen stelt de politie een nader onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-06-2009 13:34 | © Regio Midden en West Brabant |