Gemeente Moerdijk


09-06-2009: Ontwerp besluit hogere waarde Greenery in Fijnaart

ONTWERP BESLUIT HOGERE WAARDE GREENERY IN FIJNAART

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken het volgende bekend: op 4 november 2008 is voor een aantal woningen in het te realiseren bestemmingsplan Greenery in Fijnaart ontheffing verleend van de hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevel van een woning van 48 dB (= voorkeursgrenswaarde), zoals deze geldt bij wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt voor een aantal woningen namelijk overschreden door het geluid van het verkeer op de A59 en de Langeweg. De procedure voor het verkrijgen van deze ontheffing wordt ook wel procedure hogere waarde genoemd.

Vanwege een wijziging van het bouwplan voor het appartementengebouw is een nieuw akoestisch onderzoek uitgevoerd. Om die reden moet het besluit Hogere waarde worden aangepast. Het aangepast ontwerpbesluit ligt vanaf 4 juni tot en met 15 juli 2009 voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het Gemeentelijk Informatiecentrum het ter inzage.

Deze procedure wordt gevolgd op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder. Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk bedenkingen indienen tegen het ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere waarde bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen.