Gemeente Den Haag

Informatiebijeenkomst Scheveningen-kust 9 juni

Dinsdag 9 juni vindt er een informatiebijeenkomst plaats over het Masterplan Scheveningen-kust. Deze bijeenkomst is een vervolg op eerdere samenspraakbijeenkomsten. Naast ideeën die deze hebben opgeleverd heeft het college een platform , bestaande uit bewoners, bezoekers en ondernemers, gevraagd een visie voor Scheveningen Bad op te stellen. Deze visie wordt 9 juni gepresenteerd.

De plannen voor de toekomst van Scheveningen-kust worden vastgelegd in een Masterplan. In de maanden januari tot en met maart van dit jaar heeft de gemeente een twaalftal samenspraakbijeenkomsten georganiseerd op de Pier om met bewoners en ondernemers van het gebied en andere betrokkenen te praten over hun eigen ideeën voor Scheveningen. Dit gebeurde op basis van een Discussienota die in december vorig jaar huis-aan-huis in het masterplangebied is verspreid. Veel mensen hebben hiervan gebruik gemaakt.
De samenspraak heeft in totaal ruim 2100 ideeën opgeleverd. Hierbij zijn ook de plannen meegerekend die door particulieren en organisaties zijn ingediend.

Denkrichtingen
Alle ideeën zijn gebruikt om een aantal denkrichtingen voor de toekomst van Havenkwartier Noord, Scheveningen Dorp, Scheveningen Bad en de verkeersstructuur te formuleren. Deze denkrichtingen zijn dus gebaseerd op de inbreng van de mensen uit de samenspraak. De denkrichtingen zijn 20 april tijdens de Oogstbijeenkomst gepresenteerd. Bezoekers konden reageren.

Visie
Ook heeft het college van burgemeester en wethouders aan negen vertegenwoordigers van Bewoners, Ondernemers en Bezoekers (BOB-platform) gevraagd een eigen visie voor Scheveningen Bad op te stellen. Het BOB-platform heeft onder aanvoering van onafhankelijk voorzitter prof. dr. Tordoir, op 18 mei 2009 haar globale stedenbouwkundige visie op de toekomst van Scheveningen Bad aan wethouder Norder overhandigd.

Programma
De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 juni in het Fortis Circustheater in Scheveningen. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst duurt tot circa 21.15 uur

19.30 uur: Opening, wethouder Marnix Norder.
19.40 uur: Presentatie van de visie van het BOB-platform op Scheveningen Bad; prof. dr. Pieter Tordoir.
En gelegenheid tot het stellen van vragen.
20.40 uur: Reactie van de wethouders Norder (Bouwen en Wonen) en Smit (Verkeer) op de visie van het BOB-platform en een indicatie van de denkrichting binnen het college.
21.15 uur: Einde / borrel

U kunt zich voor de bijeenkomst opgeven via het e-mail adres Scheveningen-kust@dso.denhaag.nl of telefonisch: (070) 353 9336 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur).

Vervolg
Naar verwachting zal het college nog voor de zomer een besluit nemen over het definitieve concept Masterplan. De gemeenteraad bespreekt het plan in november.

Meer informatie
Alle informatie over de toekomst van Scheveningen-kust vindt u op www.wereldstadaanzee.nl/Scheveningen.
Hier is binnenkort ook een digitale nieuwsbrief te vinden met onder meer een sfeerverslag en de verslagen van de Oogstbijeenkomst van 20 april 2009, de plannen die door particulieren en organisaties voor Scheveningen zijn ingediend, het plan van het BOB platform en het vervolgproces. Wilt u de digitale nieuwsbrief automatisch via uw mail ontvangen? Schrijf u dan in op de site.

Alle ideeën en plannen die tijdens de samenspraak zijn binnengekomen kunt u ook bekijken in het Informatiecentrum Ontwikkelingen Scheveningen-kust, Strandweg 11 (naast Sea Life). Openingstijden di t/m do en za van 10.00 - 16.00 uur.