Gemeente Kapelle

Gewestelijke Brandweer Vaardigheidstoetsen

Afgelopen zaterdag 6 juni zijn de gewestelijke brandweer vaardigheidstoetsen gehouden in de gemeente Kapelle.

De organisatie werd verzorgd door de brandweergroep Kapelle ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de groep. In totaal namen acht ploegen uit Zeeland en Brabant deel aan deze toets, deze ploegen hadden zich geselecteerd voorafgaand aan de provinciale ronde.

De groep Kapelle had in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité een scenario georganiseerd in het voormalig pand van DCI aan de Stationstraat (Oude Veiling).

In het pand was voor de toets een garagebedrijf gevestigd.

Na oproep van de ploeg kreeg men de informatie van een voorbijganger die had gezien dat er rook uit het pand kwam en had daarop de brandweer gealarmeerd, hij had even door de zijdeur naar binnen gekeken maar kon niet verder vanwege de rookontwikkeling.

In het pand waren echter nog een tweetal personen aanwezig, waarvan er één op de begane grond aan het klussen was en gewond achter een personenauto lag, de tweede persoon bevond zich op de verdieping en kon niet op eigen gelegenheid naar buiten.

Wanneer beide slachtoffers waren gered kon men de brand die was ontstaan in het magazijn op de begane grond en de doorslag op de verdieping, bestrijden met 2 stralen Hoge Druk.

Aan het eind van de dag werd in de Vroone de uitslag bekendgemaakt van de geleverde prestaties.

De brandweerploeg Wemeldinge behaalde de 1e plaats en gaat door naar de landelijke finale op 12 september in Zetten in de provincie Gelderland.

Aan de landelijke finale nemen in totaal 12 ploegen deel, allen de nummers 1 van de landelijke gewestelijke toetsen.

De totale uitslag: 1. Wemeldinge 2. Ovezande 3. âs Gravenpolder 4. Sprang-Capelle 5. Waalwijk 6. Borssele 7. Zierikzee 8. Huijbergen.

Een resultaat om wederom trots op te zijn.

Een woord van dank voor de organisatie, het beschikbaar stellen van het object, en een ieder die een bijdrage heeft geleverd tot het slagen van deze dag.

We houden u op de hoogte van het vervolg.

Â

N.J.Wisse

Commandant Brandweer

Â