Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 09-06-2009

DIEFSTAL BROMFIETS
DORDRECHT Twee jongens van 16 en 19 jaar uit Zwijndrecht zijn op maandagmorgen 8 juni door politieagenten aangehouden als verdachten van diefstal van een bromfiets. Dit was nabij een school op de Noordendijk. Het tweetal wilde de bromfiets lenen van een 17-jarige medescholier uit Dordrecht. Deze wilde dit niet. Hij zette zijn bromfiets weg en ging de school binnen. Hij vergat de bromfiets op slot te zetten. Toen hij even later uit het raam keek zag hij de personen op de bromfiets wegrijden. Hij belde de politie en gaf het signalement door. Naar aanleiding daarvan werden de twee jongens even later aangehouden. Ze werden op dinsdagmiddag 9 juni weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

AUTO UITGEBRAND
DORDRECHT In de Mackaystraat heeft in de nacht van maandag 8 juni op dinsdag 9 juni een auto in brand gestaan. Omstreeks 00.20 uur werd de autobrand door de eigenaresse ontdekt. Het voertuig brandde volledig uit. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Twee autos die naast het brandende voertuig stonden raakten ook beschadigd. De eigenaresse heeft aangifte gedaan, de politie stelt een onderzoek in.

BESCHONKEN EN ZONDER RIJBEWIJS ACHTER HET STUUR DORDRECHT Een 25-jarige beschonken man zonder rijbewijs is in de nacht van maandag 8 juni op dinsdag 9 juni door de politie aangehouden in de Generaal SH Spoorstraat. Een alerte getuige meldde de politie dat de automobilist slingerend over de N3 reed. Hij werd in Dordrecht in eerdergenoemde straat getraceerd waar hij bij het parkeren tegen de trekhaak van de geparkeerde auto voor hem reed. Het voertuig zelf was al flink beschadigd. Vermoedelijk was hij eerder tegen de vangrail gebotst. De bestuurder was zeer wankel en niet in staat om te blazen. Hij probeerde nog rennend weg te komen van de politie maar ging daarbij onderuit en werd alsnog ingerekend. Op het bureau blies de verdachte wel goed en kwam er een promillage uit van 1,3 (570 promille). Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

WASGOED GESTOLEN
DORDRECHT Een 22-jarige vrouw uit Dordrecht heeft maandag 8 juni aangifte van diefstal van haar wasgoed gedaan bij de politie. De kledingstukken hingen aan een droogrekje in de achtertuin van een woning in de Eemkerkstraat. Toen de vrouw afgelopen zaterdagnacht thuiskwam en de was wilde binnenhalen, bleek het wasgoed weg te zijn. Het slot van de tuinpoort bleek te zijn geforceerd.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 8 juni een 52-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Vest. Hij bleek na controle op een gestolen fiets te rijden. De tweewieler werd in 2005 gestolen in de Nicolaasstraat. De rechtmatige eigenaar deed hiervan destijds aangifte. De aangehouden man verklaarde de fiets op een rommelmarkt gekocht te hebben. Hij deed afstand van de fiets, de rechtmatige eigenaar zal ingelicht worden.
DORDRECHT Een 16-jarige jongen is maandagmiddag 8 juni ook door de politie aangehouden wegens bezit van een gestolen fiets. De politie controleerde de tiener in de Johan de Wittstraat vanwege het feit dat hij een tweewieler zonder origineel ringslot bij zich had. De fiets bleek in 1997 te zijn gestolen. De knul gaf aan dat hij de fiets van familie had gekregen. Hij werd na het afleggen van een verklaring thuisgebracht.