Gemeente Rotterdam

In Nesselande is onlangs een proef met de Pitbox van Daily Media van start gegaan. Bewoners van Nesselande, kunnen een half jaar lang gratis de Pitbox testen. Dit nieuwe medium combineert internet en televisie en wordt doorgegeven via glasvezel.

Diensten die men gewend is van internet kunnen door deze box worden aangeboden op het televisiescherm, zoals bijvoorbeeld radiozenders, televisiekanalen, e-mail, beeldbellen en Video on Demand. De programmering en indeling van het scherm kan naar eigen smaak worden ingedeeld en er is genoeg ruimte om eigen fotos en filmpjes op te slaan. Nesselande is hiermee de eerste wijk van Nederland die op deze schaal met IP-televisie experimenteert.

Deelnemers gezocht
Al eerder dit jaar werd door middel van een brief bewoners met glasvezelaansluiting gevraagd om mee te doen aan deze proef. Dat leverde al voldoende deelnemers op om de proef te starten. Maar geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden. Zij kunnen zich aanmelden via www.glasvezelrotterdam.nl/glasvezelprojecten of door te bellen met Daily Media 04166 96122 of door een mail te sturen naar helpdesk@dailymedia.tv

Evaluatie
Deelnemers wordt gevraagd om met een kritisch oog te kijken naar het gebruik en de mogelijkheden van de Pitbox en hun bevindingen door te geven aan Daily Media. Ook worden regelmatig enquêtes verstuurd om een beeld te krijgen van de technische ontwikkelingen en de klanttevredenheid. Eind 2009 worden de definitieve resultaten verwacht van de proef.

Innovatie op glasvezel
De proef met IP-televisie is geïnitieerd door de gemeente Rotterdam in samenwerking met Daily Media en heeft tot doel bewoners de voordelen van glasvezel te laten ondervinden. Tevens is dit een manier om de diensten op glasvezel te ontwikkelen en te verbeteren. De wijk Nesselande is, naast het Lloydkwartier, één van de twee pilotwijken van Rotterdam waar de gemeente Rotterdam glasvezel tot aan de deur heeft gelegd. Om het gebruik van glasvezel te stimuleren zijn er naast deze proef, meerdere projecten door de gemeente Rotterdam ontwikkeld, zoals Rotterdam Draadloos, City Media Rotterdam en Rotterdam Internet eXchange.

Bron: Persbericht Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, 09-06-2009