Gemeente Voerendaal

\ 9/6/2009 - Klimmenaar overtreft zichzelf in Klimmen tegen Kanker.

Afgelopen donderdag 4 juni heeft Richard Deckers uit Klimmen deelgenomen aan het zogenaamde aan Alpe dHuZes evenement, waarbij in totaal zon 1300 Nederlanders hebben geprobeerd zo vaak mogelijk op één dag de beruchte Alpe dHuez op te fietsen ten bate van fondsenwerving voor KWF kankerbestrijding.
Richard had van te voren als doel gesteld 6x de gevreesde berg te beklimmen. Echter, aangestoken door de geest van het evenement, waarvan het motto opgeven is geen optie is, kreeg hij het voor elkaar om liefst 8 maal de gevreesde alpenreus te bedwingen!

Mede door de inzet van mensen als Richard, maar ook door de aanwezigheid van bekende Nederlanders als Adri van der Poel, Frits Barend, Nico Rienks, Bert Kranenbarg en good old Joop Zoetemelk was ook dit jaar het Alpe dHuZes evenement weer uitermate geslaagd.De Alpe dHuZes editie 2009 heeft tot nu toe ruim 5 miljoen euro opgebracht, en de verwachting is dat in oktober bij de officiële cheque-overhandiging aan het KWF de grens van 6 miljoen gepasseerd zal zijn! Daarmee is het nu reeds de grootste particuliere inzamelingsactie in de Nederlandse geschiedenis geworden!

Het geld zal dankzij het nu reeds beroemde 100% anti-strijkstokbeleid van de Alpe dHuZes volledig ten goede komen van onderzoek naar en tegen kanker.