Rechtbank Zutphen


Planning Puttense zaak aangepast

Zutphen, 9 juni 2009 - De rechtbank heeft besloten de behandeling aan te houden tot donderdag 11 juni, 09.30 uur. Hierdoor verschuift het verdere verloop van de inhoudelijke behandeling van de Puttense zaak. Donderdag 11 juni stelt de rechtbank de nieuwe indeling van de behandeling vast.

Aanvullend rapport
Voor dinsdag 9 juni stond bij de rechtbank het verdere verhoor van getuige-deskundigen Eikelenboom en Blom gepland. De advocaat van de verdachte heeft om aanhouding van de zaak gevraagd, omdat Eikelenboom dinsdagmorgen een aanvullend rapport heeft gestuurd naar de rechtbank, het openbaar ministerie en de advocaat van de verdachte.

De rechtbank heeft besloten de behandeling aan te houden tot donderdag 11 juni (9.30 uur). Dan worden zo mogelijk de getuige-deskundigen Eikelenboom en Blom gehoord.

Verder verloop inhoudelijke behandeling
Hierdoor verschuift het verdere verloop van de inhoudelijke behandeling van de Puttense zaak. De persoonlijke omstandigheden van de verdachte en het spreekrecht van de moeder van het slachtoffer komen donderdag 11 juni niet aan de orde, maar pas later. Verdachte wordt voor de zitting van donderdag niet aangevoerd. Donderdag 11 juni stelt de rechtbank de nieuwe indeling van de behandeling vast.

Rechtszaak
De verdachte is op 20 mei 2008 aangehouden. Hij wordt verdacht van de verkrachting en moord op Christel Ambrosius in 1994. De destijds 23-jarige vrouw werd op zondag 9 januari 1994 levenloos aangetroffen in de woning van haar oma in Putten. Ze bleek te zijn verkracht en op gewelddadige wijze om het leven te zijn gebracht.

Meer informatie
Bekijk het dossier voor meer informatie over de Puttense zaak.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 9 juni 2009 Naar boven